BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,01
HABER /  GÜNCEL

Balyozcular intikam yeminleri ediyor

Son bir haftada internete düşen ses kayıtlarında Balyozcuların dikkat çektiği bir yasa göze çarpıyor.

Abone ol

Son bir haftada internete düşen ses kayıtlarında Balyozcuların içeriden çıkmak için bir yerlerden söz aldıklarına dair açıklamalar göze çarpıyor...

İnternete düşen iki ses kaydı gündemi derinden sarstı. Balyozcu iki paşaya ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında, "sağlam kaynaklar"a dayandırılan haberlerde Balyozcuların yakın zaman çıkacakları ve çoluk çocuk demeden rövanş alacakları konuşmalara yansımıştı.

İşte gündemi bomba gibi düşen ses kayıtlarıyla ilgili Yener Dönmez imzalı analiz;

"Kendilerine en güvendikleri anda çoluk çocuk demeden rövanş alacağız. Kendimize çok güvenerek hata yaptık. Şimdi aynı hatayı onlar yapıyor. Şimdi ben şuna inanıyorum. Bir insanın en zayıf olduğu zaman ne zamandır biliyor musun? Kendine çok güvendiği zaman. Atatürk isyan oldu mu 'çoluk çocuğu kalmasın, bütün şehri götürün' dermiş. Kendilerine en güvendikleri anda rövanşımız hatasız olacak. Aldığımız haberlere göre bu iş uzun sürmeyecek.

Sağlam kaynaklar. Bir iki sene içerisinde bu manzara tam tersine dönecek. Paşam söylemişti dersin. Eğer biz buradan bir çıkarsak bu dışarıdakilerle çok ciddi bir hesaplaşma olacak, çok ciddi hem de..."

Balyoz tutuklusu Tümamiral Cem Aziz Çakmak, internete düşen ses kaydında böyle diyor.

Daha önce de benzer ses kayıtları internete düşmüştü.

Balyoz tutuklusu muvazzafların içerden bile TSK'ya etkin biçimde nüfuz edebildiklerinin, bazı formüllerle dışarı çıkartılacaklarının ve çıkartılınca çok feci intikam alacaklarının kayıtlarıydı bunlar.

Çakmak paşa daha açık konuşmuş.

Çoluk çocuk demeden intikam alınacağından sözediyor.

Benim için asıl önemli nokta ise rehavete kapılma konusunda yaptığı tespit.

Aşırı güvenle hata yapılacağını ve kendilerinin de bundan istifade edeceğini söylüyor.

BİR DAHA DARBE OLMAZ DİYENLER...

Son dönemde; demokrasinin artık yerleştiğini, normalleşme için tutukluların serbest bırakılması gerektiğini, özel yetkili mahkemelerin miadının dolduğunu ve lağvedilmesi gerektiğini, Türkiye'de artık bir anti demokratik süreç olamayacağını savunanlar var.

İşte aşırı güven budur.

Üzülerek söyleyeyim ki Türkiye hala muhalif bir rüzgar estiğinde bütün kazanımların kaybedilebileceği bir iklimde.

Bunun hem iç hem de dış dinamikleri var.

Pusuda bekleyen dış dinamikleri Çakmak paşa ses kaydında anlatıyor:

"Farklı yabancı istihbaratlar bunları tıkadı. Çalkantı içindeler, biz de boş değiliz. Neler var, neler var. Şu anda bizim bildiğimiz. Almanya başka bir şey söylüyor, Amerika başka bir şey söylüyor, Alman istihbaratı var, CIA var, MOSSAD var. Onun için onlar şimdi çok büyük çalkantı içindeler. Çok ciddi tıkandılar. Bir sürü hesaplaşma olacak..."

Paşa doğru tespitlerde bulunmuş.

Türkiye'nin son yıllardaki atılımlarından bu ülkeler ve istihbarat örgütlerinin memnun olmaları mümkün mü?

Türkiye'nin eski uysal ve söz dinleyen konumuna gerilemesinin içerdekilerin dışarı çıkmasıyla, Ergenekon zihniyetinin yeniden kökleşmesiyle mümkün olabileceğinin iç mihraklar da farkında dış mihraklar da...

Kendine aşırı güven ve rehavet anında hepsi birlikte harekete geçeceklerdir.

Ve gerçekten de bu sefer rövanş 28 Şubat'a filan benzemez.

Paşanın ifadesiyle çoluk çocuk demeyeceklerdir.

Bu zihniyetin içerden çıkması demek, terörle mücadelenin durması, şehitlerin artması, yeniden içe dönmemiz, demokrasinin gerilemesi, tasfiyeler ve toplumun her hücresine kadar zulüm demek.

Düne kadar yargılamanın uzun sürdüğünden, tutukluluğun infaza dönüştüğünden yakınan İstanbul Barosu, şimdi mahkeme nihai sürece giremesin diye hukuku ayaklar altına alarak, Hitler'in hukukçuları gibi davranıyor.

Cuntacıların emir ve görüşlerine amade bu Baro'ya da; çoluk çocuk demeden intikam planları kuran Balyozculara da aman verilmemeli.

Başka bir balyoz tutuklusu Tuğamiral Fatih Ilgar'ın geçen hafta düşen ses kaydında içerden çıkınca iç savaş çıkaracaklarını söyledikten sonra bir kanun değişikliğiyle serbest kalacaklarını ifade ediyordu.

Her iki paşada aynı şeyi söylediğine göre önemli bir yerden yasal değişiklik sözü almışlar.

Detaylara bakınca CMK 250'den bahsettikleri anlaşılıyor.

Bunlara böyle bir fırsat, tarihi hata olur.

BALYOZCULARIN BEKLEDİĞİ YASA BU YASA MI?
BİNALİ YILDIRIM'IN ANLATTIĞI YASA,
BALYOZCULARIN BEKLİYORUZ DEDİĞİ YASAYLA NASIL ÖRTÜŞÜYOR
HABERİN DETAYI BİR SONRAKİ SAYFADA
[PAGE]BALYOZCULARIN BEKLEDİĞİ YASA BU YASA MI?

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, CMK 250. maddede değişiklik yapacaklarını açıkladı. Acaba bu düzenleme Balyoz sanıklarının sözünü ettiği yasa çalışması mı?

"Hükümeti yıkmaya teşebbüs" suçlamasıyla bir kısım emekli ve muvazzaf askerin yargılandığı Balyoz Darbe Planı davasında sona yaklaşıldığı şu günlerde ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Karar aşamasına gelen davada, Genç Siviller’in “Darbeci Baro” adını taktığı İstanbul Barosu, Balyoz davasına avukat göndermeyerek kararın çıkmasını engellemek istiyorlar.

Bu arada Balyoz sanıklarının internete düşen ses kayıtları da kafalarda daha önce uzun tutukluluk süresinden yakınanların neden davayı uzatmak istediklerine ilişkin çarpıcı ipuçları veriyor.

Balyoz sanığı Tümamiral Fatih Ilgar’a ait olduğu iddia edilen ve geçtiğimiz hafta internete düşen ses kaydında sözkonusu komutan, 2 ay içerisinde yeni bir yasa çıkacağını, o yasayla birlikte dışarı çıkacaklarını ve sonrasında iç savaş çıkaracaklarını söylüyor.

Bugün de yine Balyoz sanığı komutana ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı internete düştü. O ses kaydında da iddia edilen komutan “çok sağlam kaynaklara” dayandırdığı habere göre yakında çıkacaklarını ve çıktıktan sonra çoluk çocuk demeden rövanş alacaklarını ifade ediyor.

Peki Balyoz sanığı amirallerin yakın zamanda çıkacaklarını söylediği bu yasa hangi yasa?

Bilindiği kadarıyla kamuoyuna yansımış böyle bir yasa çalışması yok.

O YASA BAKAN BİNALİ YILDIRIM’IN DEDİĞİ YASA MI?

Bugün’e konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “özel yetkili mahkemelerle ilgili rahatsızlık olduğunu ve CMK 250. maddede değişiklik yapacaklarını” söylemişti.

Adalet Bakanlığı’nın çalışmayı sürdüğünü ifade eden Bakan Binali Yıldırım’a göre 28 Şubat, Ergenekon ve Balyoz davalarını yürüten mahkemelerle özel yetkili savcıların yetkilendirildiği CMK 250. madde yeniden düzenlenecek. Hünüz soruşturma safhasında olan, iddianamesi yazılmamış 28 Şubat soruşturması bu yasa değişikliğinden nasıl etkilenecek?

Peki Balyoz sanıklarının söylediği yasa çalışması Bakan Binali Yıldırım’ın dediği bu yasa çalışması mı?

İşte Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın CMK 250. Maddeyle ilgili açıklaması;

“Özel Yetkili Mahkemeler’le ilgili bir rahatsızlık olduğu ortada. Bu konuda karar aldık, CMK 250. maddede düzenleme yapacağız. Adalet Bakanlığı’mız çalışmayı sürdürüyor. Yetkilerini daraltan ve kötüye kullanımını engelleyecek bir düzenleme olacak”