BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Balyozcu Paşa heyeti böyle tehdit etti!

Balyoz tutuklusu emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, duruşma sırasında mahkeme heyetini tehdit etti!

Abone ol

Balyoz tutuklusu emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, duruşma sırasında mahkeme heyetine "Bugün yarın yakınlarınızın, ailenizin başına bir iş gelirse..." dedi.

Balyoz davasının tutuklu sanığı Çetin Doğan, mahkeme heyetine sert eleştiriler yöneltti. "Bu kadar insanı burada tutmak cinayettir.

Siz de bu cinayete ortak olmayın. Yoksa tarihin sizi ne ile anacağını ben dile getirmek istemiyorum. Atacağınız adımda vatana ihanet olduğunu unutmayın." ifadesini kullandı. Süha Tanyeri'nin, "Ben ah etmem ama çok ah alıyorsunuz. Bugün yarın yakınlarınızın, ailenizin başına bir iş gelirse..." sözleri üzerine Başkan Diken, "Ne anlamda söylüyorsunuz? Ne olacak? Ne gelecek?" diye müdahale etti.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasının 3. duruşmasına eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ve MHP'den milletvekili seçilen eski Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 157 tutuklu sanık ile 9 tutuksuz sanık katıldı. Tutuklu sanıklar Mümtaz Can, Behçet Ayper Günay, Turgay Erdağ ve Abdullah Gavremoğlu ile 24 tutuksuz sanık ve hakkında yakalama kararı bulunan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun ise duruşmaya katılmadı.

Daha önce de isim yoklaması sırasında "Burada" veya "Evet" demek yerine "Dikkat" diyerek duruşma salonunda olduğunu belli eden tutuklu sanık Dursun Çiçek, bugünkü duruşmada ise salonda hazır olduğunu "İçinizde" diye bağırarak belli etti.

İsim yoklamasının ardından Mahkeme Başkanı Ömer Diken, 21 Haziran 2011 tarihli duruşmada sanık Kadir Sağdıç'ın savunmasına geçildiğini hatırlattı. Başkan Diken, bugünkü duruşmaya sanıklar ile avukatların taleplerinin alınması ile başlayacaklarını, eğer devam ederse yarınki duruşmada da talep alınmasına devam edileceğini söyledi. Taleplerin tamamlanması durumunda yarın akşama kadarki arada ise sanık savunmalarının alınmasına geçileceğini belirten Diken, taleplerini dile getirmeleri için sanıklara söz verdi.

DOĞAN, YARGI, POLİS VE MEDYADAN YAKINDI

Duruşmada ilk sözü sanık Çetin Doğan aldı. Doğan, "Buradaki insanların mağduriyetinin yanında ülkeye bir ihanet suçu da işlenmiştir. Güvenlik kuvvetlerine büyük bir darbe vurulmuştur. Ülke güvenliği için gizli ve önemli olan belgeler, sahte belgelerle harmanlanarak kamuoyuna sunulmuştur. Sanıkların yarından fazlasının hakkında 2005 yılından bu yana takip altına alınmış ve haklarında dosyalar tutulmuştur. Bu kadar insanı burada tutmak cinayettir. Siz de bu cinayete ortak olmayın. Yoksa tarihin sizi ne ile anacağını ben dile getirmek istemiyorum. Davaya konu olan 11 nolu CD, hem yurt içi hem de yurt dışı bilirkişileri tarafından sahte olduğu teyit edilmiştir. Atacağınız adımda vatan ihaneti olduğunu unutmayın. Lütfen artık bunlardan kuşku duyunuz." diye konuştu.

Tutuklu sanıklardan Ahmet Küçükşahin ise CMK'nın bazı maddelerinin yok sayıldığını ileri sürerek, "Bir yargılamada hukuk ya vardır ya yoktur. Yargılama başladığından bu yana mahkeme heyeti, zaman zaman Türk milleti adına yargılama yaptığını açıklıyor. Ben, Türk milleti adına bir yargılama yapılmadığını, aksine bir tiyatro sergilendiğine inanıyorum. Ben de tiyatroda çok iyi performans sergileyemem. Hakkımda o kadar suçlama varken çapraz sorgum sırasında tek bir soru bile sorulmaması çelişki değil mi?" diye konuştu.

Tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, "Ben ah etmem ama çok ah alıyorsunuz. Bugün yarın yakınlarınızın, ailenizin başına bir iş gelirse..." sözleri üzerine Başkan Diken, "Ne anlamda söylüyorsunuz? Ne olacak? Ne gelecek?" diye müdahale etti. Başkan Diken'in bu sorusu üzerine "İlahi adalet. Olaki hastalık olur. Üzülürsünüz. İnsani düşüncelerimi söylüyorum." cevabını verdi.