BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.490,35
HABER /  GÜNCEL

Balyoz tahliyeleri başladı FLAŞ

Yerel mahkemenin Balyoz Davası ile ilgili tahliye kararı vermesinin ardından ilk tahliyeler başladı.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Balyoz Davası'ndan tutuklanan tüm sanıklar için tahliye kararı verdi. Avukatların başvurularıyla, cezaevlerinde işlemleri tamamlanan 236 sanığın tahliyelerine dün akşam saatlerinde başlandı. Sanıklardan üç isim ise başka davalardan tutuklu olmaları nedeniyle tahliye edilmedi.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Balyoz davasında 236 sanık için tahliye kararı verdi. Yerel mahkeme bu kararla, Anayasa Mahkemesi'nin dün "haklarının ihlal edildiği" yönünde verdiği karara uymuş oldu. Mahkeme heyeti, "İnfaz durdurulmalı, sanıklar derhal serbest bırakılmalı" dedi.
 

Mamak, Sincan, Silivri ve diğer cezaevlerinde tahliyeler dün saat 18.30'da başladı.  
 
MAMAK 
 
5'i general 49 muvazzaf askerin bulunuyor. Tahliye olan askerler, aileleri tarafından alınarak
         ÜÇ İSİM TAHLİYE OLAMADI      
Emekli Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçok,
Yarbay Seyfettin Alevcan ve Albay
Ahmet Gökhan Rahtuvan tahliye olamadı.
Emekli askeri Hakim Üçok, Hipnoz Davası
Yarbay Alevcan ise İzmir'de görülen askeri
casusluk davaları nedeniyle tutukluluk
halleri devam ediyor. Balyoz Davası
sanığı Albay Ruhtuvan'ın dosyasındaki
karışıklık nedeniyle, listede isminin yer
almadığı ve konuyla ilgili avukatların tahli
için başvuru yapacağı belirtildi.
cezaevinden çıkarıldı. Tahliye edilen isimlerin toplu olarak cezaevi önünde açıklama yapacağı duyurulmuştu; ancak bu açıklama yoğunluk nedeniyle yapılmadı. Gazetecilere dağıtılan bildiride 
"Bu tertibi kuranlar, bunlara kucak açanlar, kayıtsız ve sessiz kalanlar arasında bir ayrım gözetmiyoruz. Tahliye edilmemiz asla adaletin yerine geldiğini göstermez. Bu tertipte adalet ancak bize bu kumpası kurduran, kuran ve bu insanlık suçuna kayıtsız kalarak onlarla işbirliği yapan sorumluların tarafsız ve bağımsız mahkemelerde adil bir şekilde yargılanarak cezalandırılmasıyla yerine gelecektir." ifadeleri kullanıldı.
 
SİLİVRİ 
 
93 tutuklunun bulunduğu cezaevinde tahliyeler saat 19.30 sıralarında başladı. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek tahliye oldu. Örnek çıkışta, "Sevinecek ve mutlu olunacak bir durum değil. En sevindiğim şey, Anayasa Mahkemesi'nin bizim en baştan beri söylediklerimizi kabul etmesidir" dedi.

37885.jpg
 
Silivri'den tahliye olanlar arasında Eski 1. Ordu Komutanı ve davanın 1 numaralı sanığı Çetin Doğan, YAŞ üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı, Albay Dursun Çiçek, Emekli Korgenaral Ayhan Taş, pilot Mustafa İlhan, Tümgeneral Abdülkadir Eryılmaz, Emekli Koramiral Kadir Sağdıç ve Emekli Orgenarel Şükrü Sarıışık da bulunuyor. Şu ana kadar 20 kadar ismin Silivri'den ayrıldığı belirtilse de, araçlarla ayrılanlar olduğu için rakam net değil.

37868.jpg
 
SİNCAN 
 
Sincan Cezaevi'nden tahliye olan çok sayıda isim arasında Eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına ve Eski MGK Genel Sekreteri Şükrü Sarıışık da yer aldı. İki isim de arka kapıdan çıktıkları için görüntülenemedi.

37887.jpg 
 
Anayasa Mahkemesi tarafından gönderilen listede ismi olmayan bir kişi ile; başka davadan hüküm giydiği için denetimli sertbestlik uygulanacak olan Ahmet Zeki Üçok ve askeri casusluk davasından hükümlü Seyfettin Alevcan ise tahliye olamadılar.

DEVRE ARKADAŞLARI DA GELDİ

Tutuklu askerlerin devre arkadaşlarının da Mamak Askeri Cezaevi’ni geldikleri görüldü. Aileler dışarda bekleyen gazetecilere el sallayarak sevinç gösterisinde bulundular.

Mamak Askeri Cezaevi'nde bekleyenler arasında üniformalı askerler de vardı. Muvazzaf subaylar, tutuklu arkadaşlarını almaya gelmişlerdi.

BALYOZ'DA TUTUKLA KALMADI (İŞTE KARAR - TIKLA OKU)

balyoz-davasinda-tahliye-karari.jpgİLK TAHLİYE TOPUZ'A

Mamak askeri cezaevinden çıkan ilk isim Albay Sinan Topuz oldu. Topuz, "3 yıldır içerideyiz. Bizim buradan çıkmamız önemli değil. Önemli olan bunu yapan hainlerin bulunması" dedi.

852.20140619182904.jpg

HASDAL ÖNÜNDE SEVİNÇ VAR

Hasdal Cezaevi nizamiyesinin önündeki bekleyiş sürüyor. Hasdal'da Balyoz davasında tutuku 65 sanık yer alıyor.

a19154019.jpg

Üstü düzey askerlerin yer aldığı sanıklarla ilgili mahkeme bugün tahliye kararı vermişti.

MALTEPE'DEKİ TAHLİYELER

Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı sonrası Balyoz Davası'nda tahliyeler başladı. Maltepe Askeri Cezaevi'nden ilk tahliye oldu.
 
'Er Mektubu görülmüştür' kitabını da yazan Hava Kurmay Albay Davut İsmet Çınkı ile 4 denizci albay, Maltepe Askeri Cezaevi'nden çıkış yaptı.
 
Cezaevinden çıkan sanıklar yakınlarına sarılarak sevinçlerini paylaştı.

24871087.jpg