BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.451,95
HABER /  GÜNCEL

'Avukatın açıklaması militan gibiydi!

Balyoz Davası kararının açıklanmasından sonra sanıklar adına yazılmış o bildiriyi okuyan avukata Nazlı Ilıcak'ta çarpıcı bir yorum geldi...

Abone ol

Balyoz davası avukatlarından Hüseyin Ersöz, kararın açıklanmasının ardından sanıklar adına yazılmış bildiriyi okudu. Ersöz, "Toplu tutuklamalarla işlenen hukuk cinayeti, bu cezalarla hukuk katliamına dönmüştür" dedi. NTV televizyonunda canlı yayın konuğu olan Nazlı Ilıcak sanık avukatının konuşması için ' avukatlar aynı militan gibi konuşuyor' açıklamasında bulundu.

İşte Avukat Hüseyin Ersöz'ün okuduğu sanıklar adına yazılmış o bildiri;

Balyoz davasında toplu tutuklamalarla işlenen hukuk cinyateti, bu cezalarla hukuk katliamına dönmüştür.

Bu karar bizi hiç şaşırtmadı. Siyasi bir davanın hukuki bir sonuç vermesini beklemiyorduk. Bu kararın verileceğini ve karardan korkmadığımızı söylemiştik.

Bu mahkeme, en önemli delilleri aylarca savunmaya vermeyen, bilirkişi görevlendirmeyen, savcının tüm taleplerini karşılamasına rağmen, savunmanın taleplerini karşılamayan ve bu uygulamaları ile hukuku ve savunmayı yok sayarak avukatsız savunma yapan bir mahkemedir.

Biz demokrasi tarihinde görülmemiş saldırıya uğrayan şerefli insanlarız. Bu toplum vicdanında sindirilmeyecektir. Masumiyetimize rağmen yaşanan hukuksuzluk karşısında sessiz kalanlar bir gün utanç duyacakltır.

Komşu ülkelerdeki insan hakları ihlallerini önlemeye çalışan devletimi, kendi ordusuna karşı yapılan hukuksuzluk ve insan hakları ihlallerini önleyememiştir. Eğer, devletimiz bu komployu görümüş ve sessiz kalmayı tercih etmişse durum daha vahimdir.