BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.494,06
HABER /  GÜNCEL

Baltalı saldırıya uğrayan genç öldü!

İzmir'de balta ile dövüldükten sonra evinin bahçesine atılan 21 yaşındaki Fikret Çoramık hayatını kaybetti.

Abone ol

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, arkadaşı Emrah Ç. ve babası Bayram Ç. tarafından balta ile dövüldükten sonra evinin bahçesine atılan 21 yaşındaki Fikret Çoramık, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Olay, geçtiğimiz Cumartesi günü saat 02.30 sıralarında, Cumhuriyet Mahallesi 6653 Sokak 11 numarada meydana geldi. İstanbul 'da yaptığı askerlik görevini tamamladıktan İzmir'e geçen hafta dönen Fikret Çoramık, arkadaşları ile buluşmak için evden dışarı çıktı. Fikret Çoramık, kimliği belirsiz kişi ya da tarafından balta ile dövülerek evinin bahçesine atıldı. Çoramık, yaklaşık 1 buçuk saat sonra ailesi tarafından bahçede kanlar içerisinde bulundu. Çoramık'ın ailesi durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından Çoramık, Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yolda kalbi duran Çoramık, hastanede doktorların müdahalesiyle hayata döndürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatan Cinayet Büro ekipleri, yaptıkları çalışma ve ihbar üzerine Çoramık'ın arkadaşı Emrah Ç. ve babası Bayram Ç.'yi gözaltına aldı. Emrah Ç. ve babası Bayram Ç. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, balta ile dövüldükten sonra evinin bahçesine atılan Fikret Çoramık, tedavi gördüğü hastanede 4 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

ORGANLARI BAŞKA BEDENLERDE HAYAT BULACAK

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, uğradığı saldırı sonucu tedavi gördüğü hastanede 4 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen 21 yaşındaki Fikret Çoramık'ın organları ailesi tarafından bağışlandı. Başka bedenlerde hayat bulacak olan Çoramık'ın organları, yapılan doku incelemesinin ardından gelen ekipler tarafından alındı. Çoramık'ın kalbi Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, böbreklerden birinin Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne, pankreasın Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, korneaların Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, karaciğerin ise İzmir Kent Hastanesi'nde belirlenen hastalara nakledileceği öğrenildi.

Sağlık Bakanlığına bağlı iki ambulans uçak, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na geldiği Ankara ve Antalya'ya gidecek olan organları götürmek için hazır beklediği öğrenildi. Alınacak olan ikinci böbreğin ise doku çalışmasının yapıldığı belirtildi.