BIST 9.048
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,97
HABER /  SAĞLIK

Ballı yoğurt maskesi neye iyi gelir?

Evde pratik bir şekilde yapabileceğiniz maske ile cilt lekelerinizden kurtulabilirsiniz. Evde cilt lekeleriniziden kurtulabileceğiniz maske tarifi elmaelma.com'da!

Abone ol

Elinizin altında bulunan ve günlük hayatınızda sürekli olarak kullandığınız malzemeleri cildinizde maske olarak deneyerek cildinize canlılık kazandırabileceğinizi biliyor muydunuz? Elmaelma.com olarak hazırladığımız pratik ballı yoğurt maskesi ile cildinize maske yaparak cilt bakımınızı yapabilirsiniz! Ballı yoğurt maskesi nasıl yapılır? Ballı yoğurt maskesi neye iyi gelir? gibi sıklıka sorduğunuz soruların cevabını bir araya getirdik! İşte ballı yoğurt maskesinin cildinizde mucize yaratan o maddeleri...

CİLDE PARLAKLIK VERMEK İÇİN

Bal ve yoğurt maskesi için 1 tatlı kaşığı yağsız yoğurt, yarım tatlı kaşığı bal ve 1 çay kaşığı yulaf ezmesi temin etmek gerekir. Malzemeler temine dildikten sonra uygun bir kasede homojen bir şekilde karıştırılır. Hazır hale gelen karışım cilde ince bir tabaka şeklinde tatbik edilir. Yaklaşık 15 dakika bekletilerek ılık su yardımı ile ciltten arındırılır. Maske ciltten arındıktan sonra cilt tekrar soğuk su ile yıkanır. Ardından uygun bir nemlendirici kullanılabilir. Haftada 2 defa uygulanabilir.

CİLT LEKELERİNİ GİDERMEK İÇİN

2 tane püre haline getirilmiş çilek, 1 tatlı kaşığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı bal uygun bir kabın içine alınarak iyice karıştırılır. Elde edilen karışım dudak ve göz bölgesi hariç tüm yüze eşit şekilde sürülerek 15 dakika kadar beklenir. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra cilt bol su ile yıkanır. Haftada 2 defa uygulanabilir.

BOL NEMLENDİRİCİ BALLI YOĞURT MASKESİ

Nemlendirici maske özellikle güneşten çok fazla zarar görmüş ya da aşırı kurumuş ciltler için bire birdir. Maske için çeyrek avokado içi, 1 çay kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı yoğurt ve 1 çay kaşığı hakiki zeytinyağı kullanmak gerekir. Avokado iyice ezilir. Bir kasenin içine alınarak üzerine diğer malzemeler eklenir. Tüm malzeme bir biri ile iyice karıştırılır. Elde edilen karışım cilde tabaka şeklinde sürülerek yaklaşık 20 dakika bekletilir. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra cilt önce ılık, sonra soğuk su ile yıkanır. Ardından nemlendirici krem uygulanır.

SAĞLIKLI GÖRÜNÜMLÜ CİLT İÇİN

Maske için 2 adet aspirin, 1 çay kaşığı bal ve 1 çorba kaşığı yoğurt kullanılır. Aspirin havanda toz haline gelene kadar ezilir. Bir kasenin içine alınarak bal ve yoğurt ile karıştırılır. Elde edilen karışım yüze sürülür ve 15 dakika beklenir. Ardında maske ılık su ile yüzden arındırılır.

TONİK GÖREVİNDE BALLI YOĞURT

Maske için gerekli olan malzemeler, yarım tatlı kaşığı bal, 5 tane badem, yarım tatlı kaşığı yoğurt ve 1 çay kaşığı limon suyudur. Badem un kıvamında ezilir. Yoğurt, limon suyu ve bal ile karıştırılır. Elde edilen maske cilde sürülüp 15 dakika bekletildikten sonra yıkanır.

Kaynak: elmaelma.com