BIST 9.122
DOLAR 32,36
EURO 34,99
ALTIN 2.325,19
HABER /  GÜNCEL

Balıkesir'den bir ilk annelere süt dağıtıyor

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi'nin sağlıklı gelecek için adımları hız kesmeden devam ediyor. 2017 yılı başında yapılan protokolle nisan ayından bu yana anne adaylarına süt dağıtımı yapılıyor.

Abone ol

Balıkesir Büyükşehir Belediyesince sağlıklı nesillerin yetişmesi amacıyla anne adaylarının hamileliği boyunca ihtiyacı olacağı süt miktarı hesap edilerek Balıkesir il genelinde gelir düzeyi düşük aileler tesbit edilerek sağlık ocaklarından alınan verilerle süt dağıtımı faaliyetine devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi ailesine katılacak olan tüm bebeklerin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmeleri için yürüttüğü bu çalışmada birinci basamakta özellikle aile hekimliği vasıtasıyla dört izlenim yapılıyor. Bu izlemede anne adaylarına bilgiler veriliyor. Hamilelik süresi boyunca vitamin ve ilaç takviyesinin yanında süt içmelerinin önemini vurgulamak için her anne adayının 24 litre süt ihtiyacı Balıkesir Büyükşehir Belediyesince karşılanıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından süt üreticilerinden temin edilen her yıl yaklaşık 5 bin anne adayına 120 bin litre süt dağıtılacak. Nisan ayından itibaren uygulanan proje kapsamında bugüne kadar yaklaşık 45 bin litre süt dağıtılmıştır.