BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  DÜNYA

Balıkesir’de Gezi Parkı protestosu: 40’ı aşkın gözaltı

Balıkesir’de gündüz başlayan Taksim Gezi Parkı’na destek protestosu gece de sürdü. AK Parti binasına yürümek isteyen gruba polis müdahale et...

Abone ol

Balıkesir’de gündüz başlayan Taksim Gezi Parkı’na destek protestosu gece de sürdü. AK Parti binasına yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Gün boyu süren olaylarda gözaltı sayısının 40’ı aştığı öğrenildi.
Balıkesir’de gündüz CHP Milletvekili Namık Havutça’nın da katıldığı Taksim Gezi Parkı’na destek protestosu sonunda kalabalık grup AK Parti İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapmış ve sloganlar atmıştı. Polisin biber gazı ve cop ile müdahale ettiği grup dağıtılmıştı. Akşam saatlerinde şehrin muhtelif yerlerinde toplanan çoğunluğu üniversite öğrencisi 500 kişi şehirde yürüyüş gerçekleştirdi. Hükümeti istifaya çağıran grup Milli Kuvvetler Caddesi üzerinde yürüdükten sonra Anafartalar Caddesi’nde çevik kuvvet ekipleri ile karşılaştı.

GECE GÖSTERİSİNDE 14 GÖZALTI
Anafartalar Caddesi’nde çevik kuvvet ekiplerine pet su şişesi fırlatan gruba polisin müdahalesi gecikmedi. Coplarla eylemcilerin üzerine giden polis ekipleri grubu dağıttı. Ara sokaklara kaçan göstericiler, şehrin arka sokaklarında 30’ar kişilik gruplarla eylemini sürdürmek istedi. Çevik Kuvvet ekipleri Balıkesir’in ara sokaklarında bir araya gelen grupları yaptığı müdahale ile dağıttı. Öte yandan gün boyu süren eylemlerde toplam gözaltı sayısının 40’ı aştığı öğrenildi.
(İHA)