BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
HABER /  GÜNCEL

Balıkesir kadın kursiyerlere ücretsiz yer veriyor

Avrupa Yetişkin Öğrenim Projesi kapsamında, Yetişkin Eğitiminin Önemi, Toplumsal Cinsiyet, Girişimcilik, Kadın İstihdamı, Kadın Eğitim ve İstihdamında İyi Örnekler konu başlıklarının ele alındığı konferans 3-4 Ekim' de İstanbul Beşiktaş Conrad Bosphorus Otel' de gerçekleştirildi.

Abone ol

Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce yürütülen Avrupa Yetişkin Öğrenme Gündemi Uygulamaları İçin Ulusal Koordinatörler Projesi kapsamında “Kadın Eğitiminde İyi Örnekler Uluslararası Konferansı “ yapıldı.

Konferansa Türkiye’nin çeşitli illerinden Halk Eğitim Merkezi Müdür, Öğretmen  ve yöneticileri, Balıkesir Üniversitesi’nden Doç. Dr. Uğur Gürgan, Uludağ Üniversitesi’nden Dr. Sevgi Sezer ve Atatürk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Osman Samancı, Türkiye insan Hakları Kurumu İkinci Başkanı Aydın Bingöl, İstanbul KADEM Kom. Başkanı Arzu Odabaşı, İstanbul ASPB il Müdürü Selim Çelenk, Türk-Alman İş Birliği İstihdam Uzmanı Ruth Halle, İspanya Büyükelçiliği Eğitim Ateşesi Javier Menendez, Erzurum ASPB İl Müdürlüğü K.E Müdürü Şükran Gökdaş, Erzurum ASPB İl Müdürü Cemil İlbaş ve araştırmacı Lütfü Düz, Karabük ASPB İl Müdürü Galip Sökmen, Artvin ASPB İl müdürü Şentürk Ağırbaş, Kırklareli Gençlik ve Spor Bakanlığı il müdürü Muammer Aydın, İzmir İşkur Meslek Danışmanı Rukiye Ateş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Şube Müdürü Yücel Dağtaş,Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şube Müdürü Ercan Birbilen, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Ayşe Taşkıran, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şube Müdürü Ali Koca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şube Müdürü Mehmet Edip Beki katıldı.

Proje kapsamında proje paydaşları olan belediye, sivil toplum örgütleri ve üniversitelerin ilgili birim temsilcileri ile eylem planı hazırlanarak bu doğrultuda öncelikle halk eğitim merkezi idareci ve öğretmenlerine kadınların eğitim yolu ile güçlendirilmesine yönelik farkındalık oluşturma ve yetişkin eğitimi konularında 12 ilde toplantı düzenlenmiştir. Sonrasında,  AB sekiz anahtar yeterlikten ikisi konusunda uzaktan öğrenme materyali hazırlama çalıştayı düzenlenmiştir. Proje kapsamında kadınların eğitimi ile ilgili iyi örneklerin paylaşılacağı uluslararası konferans da 3-4 Ekim 2017 tarihlerinde yapılarak  proje son bulmuştur.

Türkiye’deki dezavantajlı grupta sayılabilecek 25-64 yaş aralığındaki en az 10.000 kadının  temel yaşam becerilerini, istihdam edilebilirliğini ve eğitim seviyesini yükseltip, hayat şartlarını iyileştirmek amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında yapılan konferansta Balıkesir Büyükşehir Belediyesi adına katılan Yaygın Eğitim ve Konservatuvar Şube Müdürü Yücel Dağtaş da bir konuşma yapmıştır.

Dağtaş konuşmasında, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un desteğine değinerek şöyle devam etti; ”Gelişmiş batılı ülkelerde yetişkin eğitimini daha çok yerel yönetimlerin üstlendiğini, Türkiye’de ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanında yerel yönetimler ve özel kuruluşlar da bu konuda çalışmalarda bulunduğunu belirterek yerel yönetimler (belediyeler) bünyesinde bulunan meslek edindirme kurslarında verilen sanat kurslarının sanata ve sanat eğitimine katkıları önemine değinerek sürdürmüştür.

Belediyemizin konferans kapsamında ele alınan konulara verdiği önemi vurgulamak adına ;  Meslek Edindirme Kursları ile vatandaşlarımıza yeteneklerini keşfetme şansı, kültür öğelerinin yaşatılması, sanatsal ve kültürel mirasımız ve değerlerimizin gelişimine, bölgelerimizde ön planda olup unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatların öğretilmesini amaçlandığını vurgulamıştır. Meslek Edindirme Ve Beceri Kazandırma Kurslarıyla kadın girişimcilere destek verildiğine ve  Balmek olarak özellikle kadın kursiyerlerin katıldığı kurslarda meslek edinmelerini sağlarken aynı zamanda istihdam ve iş alanı noktasında fırsatlarını artırmak için haftanın belirli günlerinde farklı iki noktada kurulan Hanımeli Pazarlarında ürettikleri ürünleri satabilmeleri için ücretsiz yer tahsisi sağlıyor ve imkanlarını genişletiyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı. Konferans diğer katılımcıların konuşmalarını yapmalarıyla son buldu.