BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  GÜNCEL

Suçlanan bal firması iddiaları yanıtladı

Tartışma yaratan bal reklamlarının ardından Balderesi'nin sahibi iddialara cevap verdi.

Abone ol

Son dönemde sayıları hızla artan bal reklamları ile ilgili gelen şikayetlerin ardından bugün Reklam Kurulu iki firmaya 150 bin lira ceza kesti.

Ancak Balderesi markası ile televizyon ve radyolarda sıkça reklamları yayınlanan Balçiçeği Gıda'nın patronu Ekrem İncel, kendilerine böyle bir ceza ulaşmadığını ve satışlara devam edeceklerini açıkladı.

REKLAMLARA DEVAM EDECEĞİZ

Bal firmalarına ceza haberinin ardından İncel, ceza haberini basında gördüğünü söyledi. Kendilerine böyle bir ceza gelmediğini ve reklamların devam edeceğini belirten İncel, şunları söyledi:

"Biz televizyon ve radyolarda 1 yıldan uzun süredir reklam ve satış yapıyoruz. Şimdiye kadar 50'yi aşkın farklı reklam çektik ve hiçbir ceza almadık. Çünkü ceza alacağımız bir durum yok. Biz kimseye yanlış bilgi vermedik, olmayan bir şeyi lanse etmedik. Doktorların dediğini insanlara ulaştırdık."

Son dönemde sahte ballarla ilgili çıkan haberlerin kendilerini çok rahatsız ettiğini anlatan İncel, "Sanki ticari glukoz veya mısır şurubu kullanan bizmişiz gibi lanse ediliyor. Biz Türkiye'nin her yerinden bal alıyoruz ve tüm giriş çıkışlarımız resmi. Analizlerimizi de yapıyoruz ve bunları yayınlıyoruz" dedi.

BALI 8-10 LİRAYA ALIYORUZ

İstanbul Yenibosna'da 5 bin metrekarelik bir tesislerinin olduğunu ve 100 kişiden fazla insana istihdam sağladıklarını anlatan İncel, şöyle devam etti:

"Bazıları nasıl bu fiyata sattığımızı anlamaya çalışıyor. Ben söyleyeyim. Türkiye'de 56 bin arıcı var ve biz arıcı dernekleri ile bunlardan bal alıyoruz. İnsanlar bize güveniyor ve kilosunu ortalama 8-10 liradan alıyoruz. Burada hiçbir aldatma yok, bal da gerçek bal. Zaten hileyi arı yapmaz insan yapar. Eğer birisinden olumsuz bir kelime duyarsanız ben bir daha bal kelimesini ağzıma almam."

Günlük satışlarının 3-5 ton arasında değiştiği bilgisini veren İncel, on bir yılda yaklaşık 1200 ton satış yaptıklarını kaydetti. Bazı insanların 'Türkiye'de bu kadar bal var mı?' diye sorduğunu hatırlatan İncel, "Evet var. Türkiye'de 2 milyon teneke bal üretiliyor. Bu da 54 bin ton anlamına gelir. Bu kadar bal içinde bizim sattığımız çok küçük bir bölüm" dedi.

Kendisinin Vanlı olduğunu ve dedelerinin de bu işle uğraştığını anlatan İncel, ayrıca İstanbul'da üç ayrı Van Kahvaltı Sofrası işlettiğini belirtti.