BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,13
HABER /  GÜNCEL

Balbay'ın annesi isyan etti

Ergenekon davasında 35 yıla yakın hapis cezası alan Mustafa Balbay'ın annesi ve kardeşi karar isyan etti.

Abone ol

Aydın 'da oturan Gazeteci Mustafa Balbay'ın annesi Melek Balbay, oğlunun suçsuz yere hapis yattığını belirletip, "Adam öldürenler dışarda geziyor. Benim oğlum suçsuz yere hapis yatıyor. Sebep olanlara hakkımı helal etmiyorum" dedi.

SUÇSUZ YERE YATIYOR

Ergenekon davasında tutuklu yargılanan ve İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi 'nce 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Gazeteci Mustafa Balbay'ın Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ne bağlı Güzelçamlı beldesindeki yazlık evinde haberi öğrenen annesi Melek Balbay, karara tepkili.

Melek Balbay, yaptığı açıklamada oğlunun suçsuz yere hapis yattığını belirleterek, "Benim oğlum bir gazeteci, bir gazetecinin de ne suçu olabilir ki. Bir haber bulursa onu yapar, suçsuz yere cezaevinde yatıyor. Benim oğlum adam öldürmedi ki, hem adam öldürenler dışarlarda geziyor, benim büyüttüğüm oğlum suçsuzdur, sebep olanlara hakkımı helal etmiyorum" dedi.

BÖYLE OLACAĞI BELLİYDİ

Mahkemenin kararını değerlendiren Mustafa Balbay 'ın Yalova 'da bulunan Ziraat Mühendisi olan kardeşi Suat Balbay ise, 6 yıl süren yargılama sonucunda böyle bir karar çıkmasının şaşırtıcı olmadığını belirleterek "Hukuksuz bir yargılama sonucu dava bu aşamaya geldi. Bu daha önceden yazılmış bir senaryoydu. Bu senaryo zaten yedi yıl önce yazılmıştı. Yani sonucu belliydi" diye konuştu.

"ASIL DAVA BUNDAN SONRA BAŞLIYOR"

Asıl davanın bundan sonra başladığını ifade eden Suat Balbay, "Bundan sonra Siyasi mücadele etmek gerekiyor, zaten dava siyasi bir davadır, siyasi mücadele edilir, Gezi parkı olaylarından sonra artık halkımız da uyandıysa, siyasi olarak yenmemiz lazım artık bunları, seçimlerden sonra artık gözümüzün önüne bakmalıyız. Bir diğer görüşle de bana göre bu açılımla mı ilgilidir nedir, bu karar bunları apoyla beraber bir terör örğütü ilan edip sonra da genel af çıkartıp onunla birlikte mi bırakacaklar, senaryo nedir, ne değildir belli değil, bir senaryo yazılmış, adım adım ilerliyor ve bir aşaması da bugün bitti sonuçta, ben de bugün tahliye olur diye içimden de geçiriyordum" dedi.