BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,39
HABER /  SEÇİM

Balbay'dan Kürtlere 'AKP sizi kandıracak' uyarısı!

Kürt seçmenlere seslenen CHP milletvekili Mustafa Balbay "Kürtler AKP iktidarı döneminde 9. kez kandırılmaya hazır mı?" diye sordu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
CHP vekili ve Cumhuriyet si yazarı Mustafa Balbay Cumhurbaşkanlığı seçimlerini konu alan yazısında Kürt seçmenlere seslendi ve "Bugüne kadar AKP ile 3 genel seçim, 3 yerel seçim, 2 referandum yapıldı; Kürtler AKP iktidarı döneminde 9. kez kandırılmaya hazır mı?" diye sordu.

HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'ın söylemini olmulu bulduğunu kaydeden Balbay, Demirtaş'ın alacağı oyların ikinci turda nereye yöneleceğini sorguladı ve Kürt seçmenlere "AKP iktidarı döneminde 9. kez kandırılmayın" uyarısı yaptı.

İşte Balbay'ın yazısındaki ilgili bölüm:

HDP TÜM TÜRKİYE'DEN OY ALABİLİR

Demirtaş’ın yerleştirdiği üslup ve söylem de yapıcı bir içerik taşıyor.
Tüm bunlar birleştiğinde HDP’nin açılımının deyim yerindeyse Hakkâri Diyarbakır Partisi olmayıp tüm Türkiye’den oy alabileceği görülüyor.

MİR DENGİR FIRAT'IN İSTİFASI NEYİ GÖSTERİYOR?

HDP oyları hangi kesimlerden alabilir?

Kamuoyundaki baskın eğilim, CHP’ye kızgın olan sol ve sosyalist seçmenin Demirtaş’a oy verebileceği yönünde. Ancak bunun yanında Demirtaş, AKP’ye giden Kürt oylarının da hatırı sayılır bir bölümünü kendi hanesine yazdırabilir. 2008 yılına dek AKP’nin ikinci adamı konumunda olan Dengir Mir Mehmet Fırat’ın partisinden istifa edip Demirtaş lehine çalışacağını ilan etmesi bu göstergelerden biri. 

DEMİRTAŞ DİĞER İKİ ADAYI YÜZDE 40'LARDA TUTABİLİR

AKP’nin Güneydoğu illerinde HDP ile yarışacak düzeyde güçlü olduğu dikkate alınırsa Demirtaş’ın göstereceği performans seçim sonuçlarında belirleyici olabilir.

Demirtaş’ın yüzde 10’a yakın oy alması Erdoğan ve İhsanoğlu’nu 40’lı rakamlarda tutabilir. Seçim ikinci tura kalabilir. 

KÜRT 9. KEZ KANDIRILMAYA HAZIR MI?

Demirtaş’a giden oylar ikinci turda nereye yönelir?

Bunu önümüzdeki günlerde ayrıca irdeleyeceğiz ama şimdilik soruya soruyla karşılık verelim:
Bugüne kadar AKP ile 3 genel seçim, 3 yerel seçim, 2 referandum yapıldı; Kürtler AKP iktidarı döneminde 9. kez kandırılmaya hazır mı?