BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  GÜNCEL

'Bakırköylüler Belediye binasını bastı'

Bakırköy Belediyesi sınırlarında kalan ve 2013 yılı itibariyle İBB'nin kullanımına geçen Ataköy 7-8. Kısımda bulunan İSKİ arazisi ve yürüyüş yolu sonunda bulunan yeşil alanın dini tesis olarak belirlenip imara açılmasına gösterilen tepkiler devam ediyor.

Abone ol

Ataköy 7-8. Kısım'da orman yolu üzerinde bulunan ve 'külliye' yapılmak üzere imara açılan 4 bin metrekarelik arazide geçtiğimiz akşam ağaçların sökülmesiyle harekete geçen Halk Meclisi ve bazı STK Platformları Ataköy’de 10 bin imza topladıklarını, Bakırköy halkı olarak dini tesise değil, yeşil alanların tahribine karşı olduklarını bir kez daha ifade ederek, bazı ağaçların sökülmeye başlandığını, iş makinelerinin de sökülen ağaçları topladığını söyledi.

Bakırköy Halk Meclisi'nin sosyal medyadan duyurduğu gelişme üzerine Bakırköy (Cumhuriyet) Özgürlük Meydanı’n da bir araya gelen Bakırköy Halk Meclisi, bazı STK Temsilcileri ve tepki gösteren vatandaşlar, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile görüşmek için belediye binasına yürüdüler.

“Bakırköy halkının yararına, kamu yararına iş yapan herkesin başımızın üzerinde yeri var”

Başkanlık katına çıkan vatandaşları kapıda karşılayan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu “Öncelikle duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ederim. Bakırköy halkının yararına, kamu yararına iş yapan herkesin başımızın üzerinde yeri var, hepiniz hoş geldiniz” diyerek gelenleri karşıladı.

iceriye.jpg

“Yeşil alanlarda plan tadili yaparak herhangi bir yapılaşmaya izin vermeyeceğiz” diyerek konuşmasına başlayan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu “Türkiye’de bazı çevreler tarafından maalesef kasıtlı olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin dinle barışık olmayan, cami cemaatine karşı bir mesafesi olduğu algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Bizim asla cami cemaatine, dini tesislere karşı olmak gibi bir düşüncemiz söz konusu değildir. Bizim amacımız yeşil alanları korumak ve Bakırköy halkının ihtiyaçları doğrultusunda hizmet üretmektir ” dedi.

“Tüm dini inançlara, mezheplere, etnik kimliklere ve kültürlere karşı eşit mesafedeyim”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm dini inançlara, mezheplere, etnik kimliklere ve kültürlere karşı eşit mesafede bir parti olduğunu, dini, kültürü, etnik kimliği ne olursa olsun hepsine kör baktıklarını ama, kulaklarını da bir o kadar açık tuttuklarını ifade ederek, sözü geçen alana yapılmak istenenin camii değil, külliye olduğunun altını çizdi. Konuşmasına devam eden Dr. Bülent Kerimoğlu, konuyla ilgili Ak Parti İl, İlçe yönetimi ve Büyükşehir Belediye yetkilileri ile görüşmeler yaptığını söyleyerek “Bize verdikleri, külliye inşaatını durdurma sözünü, maalesef yerine getirmediler” dedi.

“Külliye yapılacak alan deprem ve afet anında toplanma bölgesidir”

Konuyla ilgili çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Başkan Kerimoğlu “Ayrıca söz konusu alanın deprem ve afet anında toplanma bölgesi olduğunu, böyle bir alana külliye, ücretli yurt ve market imarının verilmesinin ve yürüyüş yolunun kapatılmasının doğru olmadığını belirtti. Ataköy halkının bölgede böyle bir ihtiyacının bulunmadığını belirten Kerimoğlu, İstanbul’un en büyük protokol camisinin Ataköy’de ve yürüme mesafesinde olduğunu, Ataköy 5. Kısım’da bulunan cami bahçesinin 5 bin kişinin toplanacağı bir alana sahip olduğunu söyleyerek, Hz. Muhammed’in “Gerçek müminleri görmek için, sabah namazında camiye gidin” hadisini hatırlatarak “Ben sabah namazında böyle bir ihtiyaç varmı diye gidip baktım, hatta camii cemaatiyle sohbet edip çay içeriz diye simit aldım ama gördüm ki, götürdüklerimin 10’da birini dahi ikram edecek sayıda insan yoktu” diyerek yaşadıklarını anlattı.

“Kentler yaşayan bir varlıktır. Zaman içinde camii, okul, alışveriş merkezi vs ihtiyacı hasıl olabilir ama burada an itibari ile böyle bir dini tesis ihtiyacı yoktur” diyerek konuşmasını sürdüren Kerimoğlu “Yarın Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kendisini ziyarete geleceğini, bu konuyu bizzat görüşerek Bakırköylülerin isteğini kendisine ileteceğini söyledi.