BIST 9.525
DOLAR 32,65
EURO 34,88
ALTIN 2.511,93
HABER /  GÜNCEL

Bakırköylü çocuklardan anlamlı yardım

Bakırköy'de öğrenciler kullanılmayan fazla ilaçları toplayarak Bakırköy Belediyesi Halk Eczanesi'ne bağışladı.

Abone ol

Bakırköy'de özel bir Fransız Okulu öğrencileri anlamlı bir kampanya yaparak evlerden topladıkları ilaçları dar gelirlilere verilmek üzere Bakırköy Belediyesi Halk Eczanesine bağışladı.

Kendileri küçük yaptıklarının büyük anlamı olan çocuklar 2 koli ilacı Bakırköy Belediyesi Halk Eczanesi Sorumlusu Ecz. Vartan Boyacı’ya öğretmenleriyle beraber teslim ettiler.

Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu da yaptığı açıklamada, "Çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızda yardımseverliği aşılayan çok anlamlı bir kampanya yürütmüşler.Hekim olmamdan dolayı ilaç temininde özellikle dar gelirli yurttaşlarımızın sıkıntılarını çok iyi biliyorum. Bakırköy Belediyesi olarak elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz. Bakırköy Belediyesi Halk Eczanemizde ilaç israfını ve kimyasal kirliliği önleyerek sağlık güvencesi olmayan ve dar gelirli yurttaşlarımıza ilaçları dağıtıyoruz. Aldığım bilgiye göre bir ayda en az 1.500 kalem ilaç sirkülasyonu yapılıyor.

Ayrıca vefat eden hastalarımızın yakınlarının bize telefonla ulaşmasının ardından ilaçlarını ve özel beslenme mamalarını evlerinden araçlarımızla alıp ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Eczanemize ilaç bağışı yapan hastanelere, aile sağlık merkezlerine, yurttaşlarımıza ve yurt dışından gelenlere çok teşekkür ediyorum. İlaçlarımız ayrıca biz de ihtiyacı olan hastane ve vakıflara da veriyoruz. Bir de olağanüstü şartlarda yani deprem, sel felaketi gibi durumlarda da felaket bölgesine gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Kerimoğlu, Halk Eczanesinde miadı geçmiş ilaçların ayrıştırılarak imha edildiğini de sözlerine ekledi.

unnamed.20140521110716.jpg