BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,77
ALTIN 2.491,10
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bakırköy'de çocukların dişi pırıl pırıl

Bakırköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Bakırköy’deki bütün ilk ve orta öğretim okulu öğrencileri kontrolden geçirilerek tedaviye ihtiyacı olanların tedavisi yapılıyor.

Abone ol

Bakırköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Sağlığı Merkezi’ne gelecek öğrenciler belirli bir program içerisinde Bakırköy Belediyesi’nin eğitmen nezaretindeki araçlarıyla okullarından alınıyor, merkeze gelen çocuklar önce eğitmenler tarafından konferans salonunda beslenmenin önemi ve ağız ve diş sağlığı hakkında genel bilgiler veriliyor, diş hekimi korkusu olanlar pedagogla görüşüyor, tek tek diş hekimleri tarafından dişleri kontrol ediliyor, tedaviye ihtiyacı olanlara tedavileri için randevu veriliyor, diş hekimi talep ederse panoramik diş ve ağız filmi çekiliyor.

diş.jpg

Çocuklara ayrıca diş bakım setleri hediye ediliyor, kontrolden dişlerinde problem çıkmayan, dişlerini düzenli fırçalayanlara da takdir belgesi sunuluyor.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da,Bakırköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde 4-18 yaş arası çocukların kontrol, muayene ve tedavilerinin ücretsiz yapıldığını belirtti. Başkan Kerimoğlu, Merkezde ilk ve orta öğretim okulu öğrencilerinin kontrolünün yanı sıra Bakırköylü tüm çocukların diş çekimi, dolgusu, diş temizliği gibi hizmetlerin verildiğini de sözlerine ekledi.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, 2014 yılında bugüne kadar(1 Ocak-21 Kasım 2014) Bakırköy Belediyesi Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde 12.936 çocuğun diş tedavisi, 2.968 okul öğrencisinin kontrolünün yapıldığını, 499 çocuğun da pedagog ile görüştüğünü, belediyenin 4 sağlık merkezinde de toplam 8.544 hastanın diş tedavisinin yapıldığını da ifade etti.