BIST 9.778
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.435,57
HABER /  GÜNCEL

Bakırköy Toplumsal Uzlaşı Söyleşisine ev sahipliği yaptı

"Toplumsal Uzlaşı" söyleşisine, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu , Bakırköy CHP İlçe Başkanı Sait Yücel de katıldı.

Abone ol

Bakırköy Belediyesi katkılarıyla Memleket Sevdalıları Derneği tarafından düzenlenen “Toplumsal Uzlaşı” söyleşisi Gazeteci Tuncay Özkan, Ressam-Yazar Bedri Baykam ve Gazeteci-Yazar Barış Terkoğlu’nun katılımlarıyla, Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesinde gerçekleşti.

"Toplumsal Uzlaşı" söyleşisine, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu , Bakırköy CHP İlçe Başkanı Sait Yücel de katıldı.

"Toplumsal uzlaşı için kaybedecek zamanımız yok"

Açılış konuşmasını yapan Memleket Sevdalıları Derneği Başkan Yardımcısı Fuat Yıldız katılımcıları Mevlana’nın, Yunus Emre’nin, Pir Sultan Abdal’ın sevgisi, saygısı ve hoşgörüsüyle selamlayarak, "Ülkemizde yaşanan son olaylar toplumsal uzlaşı için kaybedecek zamanımızın olmadığını göstermektedir” dedi.

"Ortak bir yurttaşlık kültürü oluşturmalıyız"

'Toplum' kelimesinin 'birlikte gitmek’ anlamına geldiğini söyleyen Gazeteci-Yazar Barış Terkoğlu, Türkiye’de toplumsal uzlaşmanın Ortaçağ’a ait ırk, din, mezhep kimliği ile değil; emekten, adaletten yana sosyal bir sisteme dayandırılan ortak bir yurttaşlık kültürünü oluşturmaktan geçeceğini ifade etti.

"Toplumsal uzlaşının sağlanacağı tek adres Cumhuriyet Halk Partisi'dir"

“Cumhuriyetin en büyük serveti binalar değil, yetiştirdiği insanlardır" diyerek konuşmasına başlayan Gazeteci Tuncay Özkan, toplumsal uzlaşının sağlanacağı tek adresin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu söyledi. Cumhuriyet Halk Patisi Parti Meclis Üyesi olduğu için de gurur duyduğunu söyleyen Özkan, CHP'nin iktidar olması için var gücüyle çalışacaklarını sözlerine ekledi.

"Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında uzlaşarak, birlik olmalıyız"

İktidarın medyayı ele geçirerek gençleri yanlış yönlendirdiğini belirten Ressam Bedri Baykam, çok partililiğin oyları böldüğünü Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında uzlaşarak, hep birlikte iktidar kavgasının verilmesi gerektiğini söyleyerek konuşmasına son verdi.

Soru-cevap şeklinde devam eden “Toplumsal Uzlaşı” söyleşisinin sonunda, Memleket Sevdalıları Derneği Başkan Yardımcısı Fuat Yıldız, kendilerine ev sahipliği yapan Başkan Bülent Kerimoğlu’na, çiçek takdim ederek teşekkür etti.