BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bakırköy Belediyesi'nden dev organizasyon

8 farklı ülkeden 200 çocuğu aynı sahnede buluşturan Bakırköy Belediyesi, dev bir organizasyona imza atarak, Leyla Gencer Opera Salonu’nu ismine yakışır bir şekilde yaptığı ilk gösteri ile perdelerini açtı.

Abone ol

Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nin de gerçekleşen ‘Sistema Europe Gençlik Orkestrası’ göstermiş olduğu performansla katılımcılara unutulmaz dakikalar yaşattı.

Barış İçin Müzik Vakfı’nın İstanbul Kültür Sanat Vakfı desteğiyle, ilkini geçen yıl Salzburg Festivali kapsamında gerçekleştirdiği, Sistema Europe Orkestra Kampı’nın ikincisini 14-22 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’da düzenlendi.

Boğaziçi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yaptığı Sistema Europe Orkestra Kampı’na, 8 ülkeden katılan 200 çocuk ve eğitmen, bir hafta boyunca provalar yaparak birlikte çalışma imkânı buldu. Barış için Müzik Vakfı, Müzik Direktörü Bruno Campo ile Mozart Bologna Orkestrası ve Lucerne Festival Orkestrası üyesi Etienne Abelin’in müzikal liderliğiyle gerçekleştirilen Sistema Europe Orkestra Kampı’na, Türkiye’den Barış İçin Müzik Orkestrası’yla birlikte Avusturya, Danimarka, Hırvatistan, İngiltere, İsveç, İsviçre, İtalya ve Portekiz’den yaşları 10-19 arasında değişen 200 çocuk katıldı.

‘Selim Baki, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na teşekkür etti’

2005 yılında Mimar Mehmet Selim Baki ve Yeliz Baki tarafından başlatılan ’Barış İçin Müzik’ mümkün olduğu kadar fazla çocuğa karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamayı, sanata katılımı ve sanatın önündeki engelleri kaldırmayı amaçlıyor. ‘Barış İçin Müzik’ adına konuşan M. Selim Baki, kendilerinden desteklerini esirgemeyen Boğaziçi Üniversitesine, gönüllü eğitim görevlilerine ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na teşekkür etti.

‘Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir’

“Hoşgeldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, böyle dev organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek,”Barışın temeli sanat ve kültürle olur” dedi. Konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözleriyle devam eden Kerimoğlu, genç müzisyenlere desteğini esirgemeyen herkese teşekkür etti, sanata ve müziğe dair atılan her adımda yanlarında olacaklarını sözlerine ekledi.

Bir hafta boyunca birlikte prova yapan 200 çocuğun aynı sahnede, Şef Bruno Campo yönetimindeki Sistema Europe Gençlik Orkestrası konserinde, Tchaikovsky’nin Slav Marşı, Arturo Marquez’in Danzon no.2, Rossini’nin William Tell Uvertürü, Elgar’ın Enigma Varyasyonları’ndan Nimrod, Mozart’ın Küçük Bir Gece Müziği ve Grieg’in Holberg Suit’inden 1. Bölüm’ü seslendirildi.

Venezuela Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Bracho; “Sizinle gurur duyuyorum”

Konsere izleyici olarak katılan Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Tatiana Lucia Zapata Bracho’da etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na sanata ve kültüre verdiği önemden dolayı teşekkür etti. 8 farklı ülkeden 200 çocuğa ev sahipliği yapıp, Uluslararası bir salonda genç müzisyenleri ağırladığı için sevincini dile getiren Bracho “Böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığınız için sizlerle gurur duyuyorum. ” dedi.
Beklenenin üstündeki katılımcının izlediği konserin ardından genç sanatçılar, katılıma olan ilgiden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na teşekkür etti.
Yoğun ilgi üzerine merkezin kapısında da çalmaya devam eden ‘Sistema Europe Gençlik Orkestrası’ katılımcılarla birlikte çalıp oynadı.