BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bakırköy Belediye tiyatroları perdelerini açtı

Bakırköy Belediye Tiyatroları 2014-2015 tiyatro sezonunda iki yeni oyunu izleyicisiyle buluşturuyor.

Abone ol

BBT'nin yeni oyunlarından ilki Shakespeare'in ölümsüz eseri ‘Romeo ve Juliet’. Mehmet Birkiye'nin yönettiği oyunun dekor tasarımı Barış Dinçel'e, hareket düzeni Alpaslan Karaduman'a, kostüm tasarımı Sadık Kızılağaç'a, müzikleri Tolga Çebi'ye, ışık tasarımı ise Yakup Çartık'a ait. Oyunda Gülce Uğurlu, Mert Asutay, Ali Rıza Kubilay ve Burak Dur başlıca rolleri üstleniyorlar.

İtalya'nın Verona kentinde iki düşman ailenin çocukları birbirlerine aşık olur. Bir maskeli baloda tanışan Romeo ve Juliet kendilerini imkansız bir aşkın içinde bulurlar. Oyunda genç aşıklar; büyük tutkuların doğurduğu şiddetli bir sona doğru yuvarlanırlar. Mehmet Birkiye sahnelemesinde genç aşıklar yerine yetişkin bir çifti tercih ederek 'tutku'nun doğasını tartışmaya açıyor. Dört oyuncunun tüm rolleri oynadığı oyun, karnavalı andıran atmosferi içinde komedi ve trajediyi buluşturuyor.

Bu sezon seyirci ile buluşacak ikinci oyun ise George Orwell'ın aynı adlı romanından Peter Hall'un sahneye uyarladığı 'Hayvan Çiftliği'. Orwell'ın totaliter rejimleri eleştiren eseri, hayvanların yönetimi insanlardan devrim yoluyla aldıkları bir çiftlikte geçiyor. Hayvanlar, inançla kurmaya çabaladıkları bu yeni sistemin gün geçtikçe kurbanı haline geliyorlar. Emrah Eren'in yönettiği kara komedi türündeki müzikal; Orwell'ın anı ve denemelerini de esas alarak madencilerin, lağımcıların ve hizmetçilerin dünyasına uzanan farklı bir Hayvan Çiftliği yorumu. Orwell'ın hayvanlarla kurduğu masalsı evren, geçmişin ve bugünün ezilen insanlarının gerçekliğiyle iç içe geçiyor.

Hayvan Çiftliği'ni yöneten Emrah Eren, oyunun dekor tasarımı Barış Dinçel'e, kostümleri Sadık Kızılağaç'a, koreografisi Cihan Yöntem'e, ışık tasarımı Yakup Çartık'a, dramaturjisi Ceren Ercan'a ait. Müzik direktörlüğünü Tolga Çebi'nin üstlendiği oyunda başlıca rolleri Levent Tülek, Alican Yücesoy, Esra Ruşan, Cihan İnan Bekar, Ali Aziz Çölok, Esra Pamukçu, Gözde Ayar üstleniyor.

Geçen sezondan devam eden oyunlar;

Aziz Nesin'in ölümsüz üslubunu barındıran önemli örnekleri bir araya getiren, Murat Karasu’nun yönettiği 'Azizce',

Haldun Dormen imzalı iki oyundan Ray Cooney'nin kaleme aldığı 'Kaç Baba Kaç've
Dormen'in Bakırköy Belediye Tiyatroları için yıllar sonra yeniden yazıp yönettiği 'Sokak Kızı İrma' müzikali,

Seyirciden büyük ilgi gören 'Külhanbeyi Müzikali' ve 'Şişman Domuz' ise 5. Sezonlarında… Külhanbeyi Müzikali' ni yazan Ülkü Ayvaz, yöneten Kemal Başar, 'Şişman Domuz'u yazan Neil LaBute, yöneten ise Kadriye Kenter.

Bu yıl 'Üç Kuş Kardeş' ve 'Güneşin Çocukları' isimli geçen sezon oyunları da çocuk seyirciler ile buluşacak. Bir büyüme masalı olan 'Üç Kuş Kardeş'i yazan Manuel Schöbel, çeviren Sibel Arslan Yeşilay ve yöneten Gülce Uğurlu. 'Güneşin Çocukları'nı yazan Gülten Karlı, yöneten Aytekin Özen.