BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,35
HABER /  GÜNCEL

Bakın bayrağı neden indirmiş! İşte o ifade

Diyarbakır'da Türk bayrağını indiren Ömer Mutlu, neden böyle bir eylem yaptığını ifadesinde anlattı.

Abone ol

Diyarbakır'da 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nı koruyan nöbetçi kulubesinin yanındaki Türk bayrağını direğe tırmanarak indirdikten 2 ay sonra yakalanıp tutuklanan Ömer Mutlu, "Hiçbir örgütle bağlantım yok, kimseden talimat almadım" dedi.

CENAZEDEN SONRA ORTALIK KARIŞMIŞTI

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 7 Haziran'da yol kesme eylemlerine jandarmanın müdahale sırasında çıkan olaylarda hayatını kaybeden Ramazan Baran, 8 Haziran'da Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'nda defnedildi. Cenaze töreni sırasında slogan atarak yürüyen grup içindeki bir kişi 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağını direğe tırmanarak indirdi.

 DUYGULARIMA HAKİM OLAMADIM

Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre, önceki gün 'gözaltına alınan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Mutlu, nöbetçi mahkemede verdiği ifadesinde, "Cenazede sloganlar ve taşlama olunca yaşanan atmosferden etkilenerek böyle bir şey yaptım. Duygularıma hakim olamadığım için Türk Bayrağını indirdim. Daha önce planladığım bir şey değildi. Aniden gelişti. Bayrağı indirdiğim için pişmanım. Kimse beni yönlendirmedi. Hiçbir örgüt ile bağlantım yok, kimseden de talimat almadım. Sonucunun böyle olacağını bilseydim yapmazdım" dedi.

Ömer Mutlu, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.