BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,83
ALTIN 2.411,78
HABER /  GÜNCEL

Bakımevindeki yaşlıların içler acısı hali

Tekirdağ’da özel bir bakım merkezinde kalan engelli yaşlıların içler acısı hali, bir engelli yakını tarafından cep telefonunun kamerasıyla görüntülendi

Abone ol

Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından bakıma muhtaç engelli yaşlıların sevk edildiği özel bir bakım merkezinde 38 engelli yaşlı kalıyor. Bir yaşlı yakını tarafından çekilen görüntülerde, steril olmayan bir ortamda kalan yaşlıların, vücutlarını yaraların sardığı görülüyor.

El, kol ve bacaklarını yaraların sardığı yaşlıların, vücutlarının yaralar nedeniyle çürüdüğü kaydediliyor. Bir engellinin bacağının kangren olma seviyesine geldiği bakım evinde, yaşlılarla ilgilenen hiçbir görevlinin olmaması ise dikkat çekiyor.

Bazı yiyeceklerin çürüdüğü bakım merkezinde yaşlılara verilen yemeklerin üzerinin açık bekletildiği de kameraya yansıyor.

SORUŞTURMA SONUNDA BAKIM EVİ UYARILMIŞ

Görüntülerin bir ay önce kendilerine intikal ettiğini kaydeden Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Resul Darama, “Konu ile ilgili görüntüler valilik aracılığı ile bize intikal etti. Görüntülerle ilgili soruşturma başlattık. Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı başkanlığında 18 kişilik bir inceleme ekibi kurarak söz konusu yerde inceleme yaptık. Bu yere yapılan 2 incelemenin ardından bakım evini uyardık” dedi.