BIST 8.985
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,68
HABER /  DÜNYA

Bakanlıktan yurtdışına çıkacaklara uyarı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yurtdışına çıkacak gurbetçileri Perşembe ve Cuma günlerini tercih etmemeleri konusunda uyardı.<br/>Bakanlıktan ...

Abone ol

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yurtdışına çıkacak gurbetçileri Perşembe ve Cuma günlerini tercih etmemeleri konusunda uyardı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kapıkule’de pasaport ve gümrük işlemleri çok kısa sürede tamamlanmasına rağmen, Bulgaristan Kaptan Anreevo Gümrük Kapısındaki (Kapıkule’nin karşısı) inşaat çalışmaları henüz tamamlanmadığını belirtilerek, Kaptan Anreevo Gümrük kapısının kapasitesinin sınırlı olması ve Bulgar polis memurları tarafından yasadışı göçmen kaçakçılığına karşı sıkı kontrol yapılması nedeniyle, Perşembe ve Cuma günlerinde Kapıkule’de yoğunluk yaşandığı ifade edildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
“Yoğunluktan etkilenmek istemeyen gurbetçilerimizin yurtdışına dönüşlerinde, perşembe ve cuma günlerini tercih etmemeleri önemlidir. Bu günlerde çıkış yapmak zorunda olanlar ise www.trakyagumruk.gov.tr web sitemizde bulunan canlı kamera görüntüleri ve canlı yoğunluk istatistiklerini takip ederek, yoğunluk durumuna, geldikleri ve gidecekleri güzergâhlara göre, Hamzabeyli, Pazarkule, İpsala veya Dereköy Gümrük Kapılarımızı kullanabilirler”
(İHA)