BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.439,12
HABER /  GÜNCEL

Bakanlıktan Öcalan'ın talebine cevap

Abdullah Öcalan'ın basınla buluşma talebine Adalet Bakanlığı, "mevzuatta böyle bir düzenleme yok" yanıtı verdi.

Abone ol

Abdullah Öcalan'ın 8. BDP heyeti aracılığıyla gündeme getirdiği "basın buluşması" talebine, Adalet Bakanlığı yanıt verdi. Bakanlık yetkilileri, "Mevzuatta böyle bir düzenleme yok, mahkumlar basın toplantısı yapamıyorlar" dedi. Öcalan'ın talebine, CHP ve MHP'nin yanı sıra AK PARTİ'den de itiraz vardı.

Abdullah Öcalan, kendisini İmralı'da 8. kez ziyaret eden BDP heyeti aracılığıyla, "İmralı'da bir basın buluşmasıyla kamuoyunu doğrudan bilgilendirme imkânım olursa sürecin sağlıklı ilerlemesi hususunda ciddi katkılarım olabilir" mesajını verdi.

Mesajın kamuoyuna ulaşmasıyla da, "İmralı'da basın toplantısı, basın buluşması mümkün mü?" tartışma başladı.

BDP, Adalet Bakanlığı'nı işaret etti ve "Kararı bakanlık verir" dedi.

Adalet Bakanlığı,"Mevzuatta böyle bir düzenleme yok. Mahkumlar basın toplantısı yapamıyorlar" yanıtını verdi. Mahkûmlarla görüşme esaslarının yasa ve yönetmeliklerle düzenlendiğine dikkat çekti.

CHP ve MHP ise Öcalan'ın talebine tepki gösterdi, bu talep üzerinden hükümete yüklendi.

DANIŞIKLI BİR CÜMLE 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "Mahiyetini bilmediğimiz çözüm sürecinin danışıklı bir cümlesidir. Öcalan aklından geçerek söylememiştir. Belki ortak basın toplantıları da yapılabilir" dedi.

BERABER BASIN TOPLANTISI YAPSINLAR 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise, "Dünyanın neresinde ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum kişi basın toplantısı yapiyor. Beraber basın toplantısı yapsınlar. Hangi konularda anlaştılar, safhayı anlatsınlar. Oslo'da, İmralı'da ne görüştüklerini anlatsınlar" diye konuştu.

SAFLIK OLUR 

Ama sadece CHP ve MHP'den değil, Öcalan'ın talebine AK Parti'den de itiraz geldi. AK Parti'li İdris Bal, "Saflık olur iyi niyetimizi kullandırtmak olur diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.


ocalan-basin-toplantisi.jpg