BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  GÜNCEL

Bakanlıktan doktorlara FETÖ uyarısı!

Sözlü uyarıda ‘’ Malum yapıya mensup olanlarla ilgili sağlık raporu konusunda çok dikkatli olunuz’’ denildi.

Abone ol

Sağlık kuruluşlarına başvurarak''İş göremez'' raporu almak isteyenlerin mutlaka yatırılarak tetkiklerinin yapılması, özellikle yurt içinde gözaltına alınmamak veya yurt dışına kaçmak isteyenlerin şaibeli olarak rapor alma yolunu seçtiklerini belirten Sağlık Bakanlığı yetkilileri, '' FETÖ /PYD terör örgütü kapsamında aranan veya haklarında gözaltı kararı olanlar ile açığa alınan kişilerin sağlık ocakları ve resmi ile özel hastanelere başvurarak şaibeli olarak sağlık raporu almak istedikleri anlaşılmıştır.

RAPOR ALMAK İSTEYENLERİ YATIRIN

Bakanlık olarak tüm il müdürlükleri sözlü olarak uyarılmış, kurum ve kurulmuşların bu konuda dikkatli olması istenmiştir. Geçirdikleri ameliyat ve doğum sonrası veya acil olarak istirahat etmesi gereken kişilerle ilgili olarak konularda hak etmeyene rapor verilmemeli, rapor almak isteyenlerin mutlaka yatışı yapılarak gerekli tetkik sonucu istekleri yerine getirilmelidir. Malum yapıya mensup kişilerin rapor istekleri dikkatle incelenmelidir'' ifadelerine yer verildi.

FETÖ terör örgütü mensuplarına tartışmalı sağlık raporu verecek hekim, bunu onaylayan baştabipler hakkında soruşturma açılacağı, terör örgütüne yardım ve yataklık suçmasıyla haklarında adli ve idari işlem yapılacağına da dikkat çekildi