BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.426,72
HABER /  GÜNCEL

Bakanlık olarak hiçbir çalışmamız gizli değil

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çocuk felci aşısı konusundaki çalışmaların gizlice yürütüldüğü konusundaki haberleri yalanlayarak, "Bu ül...

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çocuk felci aşısı konusundaki çalışmaların gizlice yürütüldüğü konusundaki haberleri yalanlayarak, "Bu ülkede hiçbir şey gizli değil. Ama gizlik dedikodusu ile toplumda algı yönetimi yapmak ve huzuru bozmak isteyenler var. Bakanlık olarak hiçbir uygulamamızı gizli yapmıyoruz" dedi.
Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen sağlık yürüyüşüne katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Müezzinoğlu Suriye’den Türkiye’ye giriş yapan TIR şoförlerine çocuk felci aşısı yapılmasıyla ilgili olarak, “Suriye’den gelen bütün Suriyelilere ilgili tüm aşılar yapılarak sınırdan alınıyor. Bazen kontrol dışı geçişler de oluyor. Onlara da bizimle ilk irtibat kurdukları anda aşılarını yapıyoruz. Buradaki kararları Sağlık Bakanlığı değil Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu veriyor. Dolayısıyla ihtiyaç duyulan her türlü tedbiri almak bizim sorumluluğumuz” dedi.
Bakan Müezzinoğlu gazetelerde aşı konusunda gizlilik kararı alındığı yönünde haberler yer aldığının hatırlatılması üzerine ise, “Bu ülkede hiçbir şey gizli değil. Ama gizlik dedikodusu ile toplumda algı yönetimi yapmak ve huzuru bozmak isteyenler var. Bakanlık olarak hiçbir uygulamamızı gizli yapmıyoruz. Zaten yapamayız. 17 ilde 5 yaş altında çocuğu aşı yapıyoruz. Neyini gizleyeceğiz. Bir taneyi gizleyebilirsin, yüzbini gizleyebilir misin? Bilim Kurulunun değerlendirmesi ile çizdiğimiz çerçevenin uygulamasının neyini gizli yapabiliriz. Bunlar bilimsel hadiseler. Toplumum dedikodu ile kara vereceği hususlar değil. Toplum şunu bilmeli bakanlık her türlü tedbiri alıyor” ifadelerini kullandı.
(İHA)