BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  GÜNCEL

Bakanlık harekete geçti! 23 ilde Suriyeliler...

Suriyeliler için açılan Geçici Eğitim Merkezleri'nin yıl sonuna kadar kapatılma kararı alındı. MİLLİ Eğitim Bakanlığı aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Diyarbakır'ın da bulunduğu 23 il valiliğine yazı yazarak talimat verdi.

Abone ol

MİLLİ Eğitim Bakanlığı aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Diyarbakır'ın da bulunduğu 23 il valiliğine yazı yazarak, Bakanlığa bağlı okul/kurumlar ile ilişkilendirilmiş, kamu binaları dışında sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenerek Suriyeliler açılan 'Geçici Eğitim Merkezleri'nin yıl sonuna kadar kapatılmasını istedi.

Bakanlık Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Batman, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Kocaali, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Osmaniye, Sakarya, Siirt ve Şanlıurfa Valiliğine sivil toplum kuruluşlarının desteklediği geçici eğitim kampları ile ilgili yazı yazdı.

TEK YETKİLİ KURUM MEB

Yazıda, geçici koruma altındaki sığınmacıların eğitim hizmetlerine erişebilmesi noktasında tek yetkili kurumun Milli Eğitim Bakanlığı olduğu hatırlatıldı. Türk Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 56'ncı maddesinde yer alan, 'Eğitim öğretim hizmetinin bu kanun hükümlerine göre devlet adına yürütülmesinden, gözetim ve denetiminden Milli Eğitim Bakanlığı sorumludur' ifadesi hatırlatılan yazıda şöyle denildi:

KAPATMA TALİMATI VERİLDİ

"Bu kapsamda ilgili yazı da dikkate alınarak, iliniz sınırları dahilinde Bakanlığımıza bağlı okul/kurumlar ile ilişkilendirilmiş, kamu binaları dışında sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenerek açılan Geçici Eğitim Merkezlerinin kapatılması için gerekli hazırlıkların yapılması, 2016/2017 eğitim ve öğretim yılı sonunu kadar gerekli tedbirlerin alınarak kapatma işlemlerinin gerçekleşmesi hususunda, gereğini ve bilgilerinizi rica ederim."