BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,75
ALTIN 2.496,55
HABER /  GÜNCEL

Bakanlık 5 soruluk FETÖ anketini yalanladı!

Sağlık Bakanlığı'nın FETÖ mensuplarını tespit etmek için 5 soruluk bir anket hazırladığı iddiası Bakanlık tarafından yalanlandı.

Abone ol

FETÖ soruşturması kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından aile sağlığı merkezlerine yazı gönderilerek 5 soruluk bir anket doldurulması ve FETÖ/PYD üyesi olduğu düşünülen isimlerin bildirilmesi istendiği iddia edildi.

FETÖ'cü memurları tespit etmek için hazırlandığı iddia edilen form Bakanlık tarafından yalanlandı. Sağlık Bakanlığı yayınladığı açıklama ile iddiaların gerçek olmadığını belirtti.

Açıklamada şöyle denildi:

"Sağlık Bakanlığı'ndan Aile Hekimlerine Form" başlıklı haberlerin yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür.

Bakanlığımızın, aile hekimlerine yönelik böyle bir uygulaması bulunmamaktadır.

Bakanlığımız, FETÖ/PDY ile mücadelesine, ilgili KHK çerçevesinde ve hukuki zeminde kararlılıkla devam etmektedir.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.

VALİLİK DE YALANLADI

İSTANBUL Valiliği, terör örgütleri ile irtibatı olan personelin tespitiyle ilgili İstanbul'daki bir kaymakamlığın uygulamasına yönelik internette çıkan haberler üzerine yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "11.08.2016 tarihi itibariyle bazı internet sitelerinde ilimize bağlı bir ilçe kaymakamlığınca kurumlardan terör örgütleri ile iltisakı veya irtibatı olan personelin tespit ve bir forma bağlanarak bildirilmesinin istendiği yönünde haberler çıkmıştır. Terör örgütleri ve FETÖ ile mücadelede usül ve esaslar yürürlükteki mevzuat ve KHK'lerde belirlenmiştir. Anılan uygulama bir ilçe kaymakamlığının münferit uygulaması olup mevzuat hükümleri çerçevesinde hareket edilmesi yönünde ikaz edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

İŞTE İDDİAYA KONU OLAN O FORM

Belgenin içerisinde yer alan ankette aile hekimlerine şu sorular soruluyor:

1-) Bank Asya Bankasına tasarruf mevduat hesabı açıp, hesaba para yatırdınız mı? Hesap açtıysanız hesabınızı hangi amaçla açtınız? Hesabınızı kapattıysanız hangi tarihte kapattınız?

2-)Siz Fetullahçı Terör Örgütünü (FETÖ/PYD) okullarında okudunuz mu ya da çocuklarınız okudu mu?

3-)Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PYD) ait olan Zaman, Sızıntı ve Gonca gibi gazate ya da dergilere üyeliğiniz var mı? Var ise üyeliğinizi hangi tarihte sonlandırdınız?

4-)Yurt dışına çıktınız mı? Çıktıysanız hangi amaçla çıktınız ve hangi tarihte ya da hangi yıl çıktınız?

5-) ÇALIŞTIĞINIZ KURUMDA Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PYD) aidiyeti, iltisakı ve irtibatı olduğunu bildiğiniz personelin olup olmadığına dair beyanınızı yazınız.