BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,48
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakanların istifalarını Gül mü istedi?

Ankara İçişleri Bakanı Muammer Güler ve diğer 3 bakanın istifasıyla sallandı. Peki istifalarda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün yaptığı konuşmalar mı etkili oldu?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrası bakanların istifa etmesi çok gündeme geldi ama istifa gelmemişti. Günler sonra İçişleri Bakanı Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar'ın istifa etmesi üzerine akıllara neden şimdi sorusu geldi. 

Sosyal medyada da gündeme  oturan istifalar sonrası cemaate yakın isimlerden Faruk Mercan'ın attığı "Cumhurbaşkanı Gül dün balans ayarı yaptı, bugün istifalar açıklandı. Gül; cumhurbaşkanlığı görevinin en etkili ve önemli duruşunu sergiledi." tweeti tepkilere neden oldu.

"İSTİFALARI KÖŞK'E BAĞLADIN  BU NASIL AHLAK!"

AK Parti milletvekili Şamil Tayyar'ın "çok ayıp yaptığın, istifaları da Köşk'e bağladın, bu nasıl ahlak, utan" demesi üzerinde Mercan'la aralarında atışma başladı.   

Emre Uslu'nun da dahil olduğu diyalog şöyle yaşandı:

Faruk Mercan ‏@farukmercan23 dk
Cumhurbaşkanı Gül dün balans ayarı yaptı, bugün istifalar açıklandı. Gül; cumhurbaşkanlığı görevinin en etkili ve önemli duruşunu sergiledi.


Şamil Tayyar ‏@samiltayyar2721 dk
@farukmercan çok ayıp yaptığın, istifaları da Köşk'e bağladın, bu nasıl ahlak, utan
 
Faruk Mercan ‏@farukmercan18 dk
@samiltayyar27 Sizinle bir diyaloğumuz var. Üslubunuzu gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Fikirleri değerli kılan; kullanılan kelimelerdir..


Emre Uslu ‏@EmreUslu17 dk
@samiltayyar27 Tamam samilcim heyecan yapma. Yarın bakansın. Bir kaç kutu da sen alırsın yabancı mısın.. @farukmercan
 
Faruk Mercan ‏@farukmercan1 dk
Başbakan Erdoğan; Başbakanlık Müstesari Efkan Ala'yı son kabine değişikliginde içişleri bakanı yapmak istemişti; ama Gül uygun görmemişti..