BIST 9.769
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.435,50
HABER /  GÜNCEL

Bakanlar Kurulu sonrası Kurtulmuş'tan flaş açıklama

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası AB'nin Türkiye kararıyla ilgili: ''Biz ilişkilerin olumsuz yöne kaymasını istemeyiz ama olumsuz yöne kayarsa AB zararlı çıkar '' açıklamasında bulundu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Gündeme dair kritik açıklamalarda bulunan Kurtulmuş AB'nin kararını da değerlendirdi. AB Türkiye'ye yönelik tavrını eleştiren Kurtulmuş ''Biz ilişkilerin olumsuz yöne kaymasını istemeyiz ama olumsuz yöne kayarsa AB zararlı çıkar '' açıklamasında bulundu. Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle:

AP'NİN KARARI YOK HÜKMÜNDE

AP'nin aldığı karar vizyonsuz, Avrupa siyaseti için alarm verici bir karardır AP'nin aldığı kararı yok hükmünde sayıyoruz.Liderler toplantısında bu kararın tersine Türkiye ile ilgili olumlu yaklaşımların ortaya konulmasının Avrupa siyasetinin makul tarzı bakımından da önemli ve hayati olduğunu ifade etmek isterim.

AVRUPA SİYASETİ İÇİN ALARM VERİCİ

Aşırı sağ siyasetin Türkiye, göçmen, İslam karşıtı politikalarının Avrupa Parlamentosunu etkilediği aşikardır. Dolayısıyla bu karar, öncelikle Avrupalı siyasetçiler bakımından mahiyeti iyi anlaşılması gereken bir karardır ve Avrupa siyaseti bakımından alarm verici bir niteliktedir."

AB ZARARLI ÇIKAR

Bu karar sadece Türkiye için değil AB için de içe kapanmayı gösteriyor. Gerginliğin tarafı AB içindeki siyaset çevreleri. Bu ilişkilerin olumsuz yöne kaymasını istemeyiz ama olumsuz yöne kayarsa AB zararlı çıkar. Biz ilişkilerin olumsuz bir yöne kaymasını istemeyiz ama ilişkilerin olumsuz bir yöne kaymasından, Türkiye'den daha fazla Avrupa Birliği'nin zararlı çıkacağını, Avrupa Birliği'nin bu çerçevede Türkiye'den daha çok etkileneceğini de ifade etmek isterim.

MÜZAKELER İÇİN DESTEK VERİYORUZ

Türkiye, Kıbrıs'taki siyasi müzakerelerin yeniden başlatılması için elinden gelen desteği vermektedir. Ayrıca bu anlamda ilgili büyük taraflarla müzakereleri sürdürmeye devam ediyoruz.

TÜRKİYE ÖSO'YA LOJİSTİK DESTEK VERİYOR

Fırat Kalkanı operasyondaki öncelikler devam etmektedir. 5 bin kilometrekarelik alanın DAEŞ'ten temizlenmesidir. Operasyon öncesi tarafları bilgilendiriyoruz. Türkiye ÖSO ile lojistik destek sürdürüyor. 

BİZZAT PUTİN YALANLADI

Rusya, açıkça bu saldırıda bulunan hava araçlarının Rusya'ya ait olmadığını bizzat Sayın Putin vasıtasıyla teyit etmiştir. Bu saldıran hava aracının, uçak ya da İHA, bunların tespiti ve o bölgedeki bütün hareketliliklerin hepsinin kayıtları var. Bunlarla ilgili teyit yapıldıktan sonra gerekli girişimlerde bulunulacaktır.

EN KISA ZAMANDA SONUCA ULAŞACAĞIZ

MHP teknik düzeyde AK Parti'nin kendisine göndermiş olduğu anayasa değişiklik paketiyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. En kısa zamanda bize resmi olarak da cevaplarını bildirecekler. Sonunda da eğer zaten varsa ortaya çıkan herhangi bir sorun, bunların aşılması bakımından ya da teknik müzakerelerle sorunlar aşılmışsa o zaman liderler düzeyinde son noktayı koyarak hem bunun nasıl parlamentoya gönderileceği hem de bunun takviminin ne olacağı kararlaştırılacaktır. En kısa zamanda sonuca ulaşacağımızı ümit ediyoruz