BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.418,18
HABER /  POLİTİKA

Bakanlar Kurulu Beştepe'de toplanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nu ikinci kez Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplayacak.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci kez Bakanlar Kurulu'na başkanlık yapacak. Kurul'da, döviz piyasasındaki dalgalanma ile "Çözüm Süreci" ve İç Güvenlik Paketi'nin ele alınması bekleniyor.

Ulusal ve uluslararası pek çok gelişmelerin ele alınacağı toplantı, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilecek. Toplantıda Türkiye'nin AB'ye üyelik süreci, Kıbrıs müzakereleri ve son dönemde tartışılmaya başlanan F-4 kazaları değerlendirilecek başlıklar arasında yer alıyor. Beştepe'deki toplantının öncelikli gündem maddeleri; çözüm süreci ve bu kapsamında geçen hafta Abdullah Öcalan tarafından terör örgütü PKK'ya yapılan silah bırakma çağrısı olacak. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Erdoğan başkanlığında toplanan kabineye bilgi verecek.  

PARALEL YAPI VE GÜLEN'İN İADESİ 
 
Toplantıda, paralel yapı ile mücadelenin ise ayrı bir başlık olarak ele alınması öngörülüyor. Bu konuda şimdiye kadar atılan adımların yanı sıra, Fethullah Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılması ve Gülen'in ABD'den iadesi kapsamında yapılanlar ayrıntılı biçimde değerlendirilecek. Bakanlar Kurulu'nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ısrarla dile getirdiği "Yeni anayasanın yapılması" ve "Başkanlık sistemi" konularının masaya yatırılması da öngörüyor. İlgili birimlerin çeşitli ülkelerdeki sistemlerin işleyişi kapsamında kurula detaylı bilgi vermesi bekleniyor. 
 
FAİZ VE DOLARDAKİ YÜKSELİŞ 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir süredir altını çizdiği, "faizlerin düşürülmesi" ve "dolardaki yükseliş" konuları kapsamında ilgili bakanlar son durumu anlatacak.