BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.489,28
HABER /  DÜNYA

Bakanın kardeşinden uygunsuz ilişki itirafı

İngiltere’nin Muhafazakâr Partili Maliye Bakanı George Osborne’un kardeşi, hastasıyla ilişki yaşadığını kabul etti. Psikiyatrist olan Adam Osborne için Genel Tıbbi Konsey’in karar vermesi bekleniyor.

Abone ol

İNGİLTERE, Maliye Bakanı George Osborne'un kardeşinin karıştığı skandalı konuşuyor. Bakan Osborne'un psikiyatrist olan erkek kardeşi, ruh sağlığı sorunları olan hastasıyla cinsel ilişkiye girdiği iddialarını kabul etti.

Osborne, kimliği basından gizli tutulan ancak evli ve iki çocuk annesi olduğu belirtilen hastanın şikâyeti sonucu Mart ayında Genel Tıp Konseyi tarafından görevinden uzaklaştırılmış ve hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştı.

Konu ile ilgili Manchester’da toplanan ilk duruşmada Osborne’un hastasıyla ilişki yaşamasının uygunsuzluğundan haberdar olduğu belirtildi. Ayrıca Maliye Bakanı’nın 39 yaşındaki küçük erkek kardeşinin 2011 ila 2014 yılları arasında “tedavi” ettiği hastaya kendisi ile ilgili Genel Tıp Konseyi’ne yaptığı şikâyetleri geri çekmesi için tehditkar bir dizi e-posta yolladığı da belirtildi.

Duruşmada Osborne’un geçen yıl 14-24 Şubat tarihleri arasında hastasını ve hastasının ailesini tehdit eden bu e-postaları yolladığını kabul ettiğine de dikkat çekildi.

George Osborne


Yetkililer Genel Tıbbi Konsey’in Osborne’un mesleğini icra etmeye devam edip edemeyeceğine 10 gün içinde karar vermesinin beklendiğini dile getirdi.

Osborne daha önce da uygunsuz davranışları nedeniyle geçici olarak meslekten uzaklaştırılmıştı. Osborne’un 2006-2008 yılları arasında Manchester’daki Wythenshawe Hastanesi’nde eğitim gördüğü sırada kız arkadaşına, aile üyelerine ve bir de eskorta asılsız reçeteler yazdığı ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine Genel Tıp Konseyi’nin başlattığı soruşturma sonucunda Osborne, 2010 yılında altı aylığına görevinden uzaklaştırılmıştı.

Dr. Osborne karşı karşıya kaldığı son suçlamalar sonrasında plastik cerrah olan eşi Dr. Rahala Noor ile birlikte işlettiği özel şirketten istifa etti.

Sir Peter Osborne’un 4 oğlundan en genci olan Adam Osborne, Bangladeş asıllı eşi Dr. Noor ile 2009 yılında evlenmişti.