BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,77
ALTIN 2.492,69
HABER /  GÜNCEL

Bakandan torpil iddiasına en net cevap!

Sanayi Bakanı Fikri Işık, CHP'nin bir yakınının TÜBİTAK Genel Sekreterliği’ne getirilmek için memur yapıldığı iddialarına yanıt verdi.

Abone ol

Işık "Genel sekreter olmak için memur olma şartı yok. Arkadaşımız o kurumda 25 yıl çalışmış pek çok hizmeti olmuş. Siyasal bilimler mezunu bir arkadaşımızı genel sekreter olarak atamışız, ne tuhaf anlayabilmiş değilim' dedi.

Sanayi Bakanı Fikri Işık, NTV Ekonomi Müdürü Gökay Otyam’ın sorularını yanıtladı.

Bakan Fikri Işık, CHP'li Haluk Koç'un torpil iddialarına ilişkin şunları söyledi:

"Benimle ilgili dünkü yazıyı gördüm. Yakın arkadaşı Arif Koyuncu, TÜBİTAK’a Genel Sekreter yapılmak için memur yapılmış. Tabii, bu arkadaşların ellerine tutuşturulan bir kağıdı incelemek gibi bir zahmete katlanmadıklarını biliyoruz. Genel sekreter olmak için memur olma şartı yok. Arkadaşımız o kurumda 25 yıl çalışmış pek çok hizmeti olmuş. Biz göreve gelince Ankara Siyasal Bilimler mezunu bir arkadaşımızı genel sekreter olarak atamışız, ne tuhaf anlayabilmiş değilim. Cumhuriyet Halk Partisi’nde bu çok fazla oluyor paralelcilerin ellerine tutuşturdukları kağıtları hemen okuyorlar. Ondan sonra böyle komik durumlara düşüyorlar. İstisnai kadro, Ak Parti döneminden önce verilmiş bir haktır. Dolayısıyla hiç kimse kendisine verilen hakkın kullanımından dolayı bunu niye kullandınız gibi bir şey söylenmez. Dolayısıyla bugün Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK başkanlığı döneminde kendi bizzat yakın akrabası kaç kişiyi SSK’ya aldığı ile ilgili haberler var. Sayın Haluk Koç onlarla da ilgilense iyi olur."

HALUK KOÇ'UN İDDİASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç geçtiğimiz pazar günü 85 kişilik bir liste açıklayarak torpil yapıldığını iddia etmişti. Haluk Koç, Bilim ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın yakın arkadaşı Arif Koyuncu'nun, bir belediyede özel kalem müdürlüğü görevinin ardından, istisnai kadrodan memur yapıldıktan sonra önce TRT'de müşavir, ardından TÜBİTAK'ta Genel Sekreter yapıldığını iddia etmişti.