BIST 9.090
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,66
HABER /  SAĞLIK

Bakandan son dakika domuz gribi açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 'ndan domuz gribi ile ilgili son dakika açıklama geldi. Bakan domuz gribinden ölenlerin sayısını açıkladı. Bugüne kadar 39 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı son dakika açıklamada yaşanan grip salgınında bugüne kadar 30'u domuz gribinden olmak üzere 39 kişinin grip dolayısıyla hayatını kaybettiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bugüne kadar 366 H1N1 virüsü vakası tespit edildiğini belirterek, son 4 ayda 39 kişinin grip salgınında hayatını kaybettiğini açıkladı.

DOMUZ GRİBİNDEN ÖLENLERİN SAYISI

Bugün düzenlediği basın toplantısında son gelişmeleri değerlendiren Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Kaybettiğimiz vakalardan 39 vakadan 5 tanesi ünfluenza B virüsü 4 tanesi H3N2 virüsü. 30 tanesi de H1N1 teşhisiyle hayatını kaybetti. Bu vakalar sadece grip enfeksiyonu nedeniyle kaybedilmiş vakalar değil. Bir kısmında kronik akciğer yetmezliği, kronik karaciğer yetmezliği gibi sorunlar var ve bunların üzerine ilave gribal vakalarla bugün itibariyle 39 kişi hayatını kaybetti" dedi. Bakan Müezzinoğlu yaşananların bir "salgın" anlamına gelmediğini belirterek gereken önlemlerin alındığını da sözlerine ekledi.

MÜSTEŞAR 11 KİŞİ DEMİŞTİ

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, 6 gün önce yaptığı açıklamada 11 kişinin domuz gribinden hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Gümüş'ün bu açıklamasından sonra 19 kişinin daha 6 günde hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

DOMUZ GRİBİ BELİRTİLERİ VE TEDAVİ YÖNTEMİ