BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.424,63
HABER /  EKONOMİ

Bakandan sanayiciye yerli otomobil fırçası

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün yerli otomobil yapacak işadamları için söylediği bu sözler çok konuşulacak.

Abone ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün , yerli otomobil üretimine ilişkin, ''Bizim babalar var ama yiğit değiller, yiğitler var, onlar da baba değil'' dedi.

Erenler ilçesindeki bir otelde düzenlenen AK Parti Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı Sakarya Bölge Toplantısı'na katılan Ergün, partililerin ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir partilinin yerli otomobil üretiminde gelinen aşamayla ilgili sorusu üzerine Ergün, ''Otomobil işi var şimdi. Bu, özel sektörün yapması gereken bir iş. Bizim babalar var ama yiğit değiller, yiğitler var, onlar da baba değil. Onun için gecikiyor işler. Ya babalardan birisini yiğit haline getireceğiz ya da yiğitlerden birini baba yapacağız. Bu iş böyle olacak'' diye konuştu.

ANKARA SALDIRILARINI YORUMLADI

Ergün, gazetecilerin AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yapılan saldırıya ilişkin şunları söyledi:

'' DHKP-C terör örgütünün daha önceden de birtakım eylemleri vardı. Kırsal alanda değil de daha çok şehirlerde yapılan olaylarda görüyoruz. Başka örgütlerle de işbirliği yapılıyor. Son zamanlarda çok ciddi operasyonlar yapılıyor. Bu eylem de operasyona karşı verilen bir mesaj belki de. Belki bu süreci baltalamaya yöneliktir. Ne olursa olsun Türkiye yolunda devam ediyor. Terörle bir yere varılamayacağını, en önemli terör örgütü ülkeyi 30 yıldır sıkıntıya sokan örgüt bile görmüştür.

Bu saldırının bağlantısını hemen ortaya çıkmaz. Kuşkusuz soruşturma derinleştikçe neyle bağlantılı olduğu ortaya çıkacaktır. Türkiye'de Ergenekon gibi yapıların birçok terör örgütünü motive ettiği bilinmektedir. Burada bağlantı olup olmadığını da soruşturma gösterecektir.''

Ergün, toplantının ardından karayoluyla Kocaeli'ye gitti.