BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  EKONOMİ

Bakan'dan otomotiv devlerine davet...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, ''Volkswagen ve Skoda grubunun Türkiye'de üretime dayalı bir yatırım gerçekleştirmeleri konusunda daha hızlı adımlar atmasını bekliyoruz'' dedi.

Abone ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İstanbul Autoshow için Türkiye'de bulunan Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Winfried Vahland ile görüştü, Vahland ile Skoda'nın Türkiye otomotiv pazar hedefleri konusunda kısa bir toplantı gerçekleştirdi.

Avrupa'da Gümrük Birliği Anlaşması'nın imzalanmasına rağmen, bazı ülkelerin ancak 10 bin kamyon mal geçirmeye izin verdiğine, dahası işadamlarının vize konusunda sıkıntılar yaşadığına işaret eden Ergün, ''Türkiye'de üretilen araçlar sadece iç pazarda satılmıyor. Yüzde 75'i ihraç ediliyor. Konumu itibari ile ülkemiz dış piyasalara açılma konusunda büyük avantajlara sahip. İç piyasada satılan araçların da tamamı Türkiye'de üretilmiyor. Bu araçların yüzde 75'i ithal ediliyor'' dedi.

Ergün, tüketicinin kalitesiz, ucuz araçlar peşinde olmadığını, kaliteli araçlar arzuladığını ve Türkiye'deki otomobil satınalma arzusunun her gün arttığını kaydedetti.

''Türkiye heyecan verici...''
Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Winfried Vahland ise Türkiye'nin, sahip olduğu potansiyel sayesinde dünyanın en önemli pazarlarından birisi olduğunu, hiçbir otomobil üreticisinin Türkiye'yi görmemezlik edemeyeceğini belirtti.

Türkiye'nin 2 milyon adetlik iç pazar satış hedefinin kendilerini heyecanlandırdığını anlatan Vahland, piyasanın hassas bir şekilde yönlendirilmesi gerektiğini aktardı.

Türkiye'nin özellikle komşu ülkelerle ilişkilerindeki başarısının, dış pazarlara açılmada çok önemli bir rol oynadığını söyleyen Vahland, Otomotiv parça üretimi için her türlü desteğe ve işbirliğine açık olduklarını da sözlerine ekledi.