BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bakandan kürsüde şükür duası

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tıp Bayramı etkinliğine katıldı.

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu , Tıp Bayramı dolayısıyla katıldığı bir etkinlikte kürsüde resmen şükür duası etti.

Hekim olmaktan duyduğu onuru dile getiren Müezzinoğlu, ''Bana beni bu milletin bir ferdi olarak dünyaya gelmemi nasip ettiği için Rabbime şükrediyorum. 8-10'lu yaşlarda hekim olmayı arzu ettiğimde, bunu bana nasip etti ve bu ülke insanına da hekimlik yapabilme onurunu yaşadığım için ne kadar şükretsem azdır. Bu yaşamda bana bu ödülleri veren öncelikle beni yaratana sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum ve şükrediyorum'' dedi.

Müezzinoğlu, Leyla Gencer Sahnesi'nde Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen ödül töreninde, 81 ilden gelen hekimlerle olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, tüm sağlık çalışanlarının bayramını kutladı.

Hekimliğin diğer meslek dallarından ayrıldığı kimi özelliklere sahip olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, hekimlerin bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemek ve kendisini bu bilgiler doğrultusunda yenilemek zorunda olduğunu söyledi.

GURUR DUYUYORUM

Müezzinoğlu, hekimin bunları yaparken bir taraftan özveri, fedakarlık, merhamet ve hoşgörü meziyetlerini de cömertçe sunduğuna değinerek, bunların hekimliği diğer mesleklerden ayıran en önemli iki özellik olduğunu vurguladı. Bir hekimden, herkesin bu özellikleri barındırmasını arzu ettiğini dile getiren Müezzinoğlu, böylesi bir mesleğin mensubu olduğu için gurur duyduğunu belirtti.

Hekim olduğu için duyduğu memnuniyeti dile getiren Müezzinoğlu, ''Bana beni bu milletin bir ferdi olarak dünyaya gelmemi nasip ettiği için Rabbime şükrediyorum. 8-10'lu yaşlarda ve hekim olmayı arzu ettiğimde bunu bana nasip etti ve bu ülke insanına da hekimlik yapabilme onurunu yaşadığım için ne kadar şükretsem azdır. Dolayısıyla, bu yaşamda bana bu ödülleri veren öncelikle beni yaratana sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum ve şükrediyorum'' diye konuştu.