BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.489,02
HABER /  DÜNYA

Bakan’dan kıdem tazminatı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, "İşçinin kıdem tazminatı alamama sorunuyla ilgili bakanlığımız da uğraşmaktadır. Taşeron firmalarl...

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, "İşçinin kıdem tazminatı alamama sorunuyla ilgili bakanlığımız da uğraşmaktadır. Taşeron firmalarla ile ilgili eylül ayından sonra çalışacağımız bir düzenleme var" dedi.
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik’i makamında ziyaret etti. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu’nun istifasını değerlendiren Çelik, “Genel başkanın istifası çok açık. Neticesinde ne tartışılıyor biz bilmiyoruz. Bütün sendikalar ile iletişim halindeyiz, bunlar kendi iç bünyelerinde yaşanan şeyler. Bizimle ilgili profesyonellik söz konusu değil” şeklinde konuştu.
DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise, “4857 sayılı iş kanunu, işçilerine, devletemize fayda sağlamamakta” dedi. Taşeronlaşmanın ve işçi ölümlerinin artığına dikkat çeken Beko, bu konuda çalışmaların yapılmasını istedi. Beko, “Taşeronda çalışan işçi çalıştırdıktan sonra kıdem tazminatını alamamakta. Kıdem tazminatı kalsın. Sigorta primi, kıdem tazminatı verilsin. Kıdem tazminatının kaldırılmasına karşıyız” açıklamasında bulundu.

KIDEM TAZMİNATI
Bakan Çelik, “Kapılarımız sosyal taraflara açık olmuştur. Masa başında konuşabilirsek bütün sorunları halledebiliriz. Kıdem tazminatı ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte. 6 işveren kurumu ile birlikte ele alınması gerekir. İşçinin kıdem tazminatı alamama sorunuyla ilgili bakanlığımız da uğraşmaktadır. Taşeron firmalarla ile ilgili eylül ayından sonra çalışacağımız bir düzenleme var. 1 Ocak 2014’de yürürlüğe girecek olan iş sağlığı güvenliği yasası ile daha güvenli çalışma imkanı sağlanacak” ifadesini kullandı.
(İHA)