BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,05
HABER /  GÜNCEL

Bakandan 'hamile çocuklar' skandalıyla ilgili çarpıcı açıklama

Hamile çocuklar olayını bakanlık olarak tek başlarına çözmelerinin mümkün olmadığını belirten Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Eğer ‘sorun yaşayacağız’ diye hastanelere başvurmaktan vazgeçerlerse merdiven altına yönlenirler. Bizim bir denge bulmamız lazım” dedi.

Abone ol

Hamile çocuklar skandalıyla ilgili Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’dan çarpıcı bir açıklama geldi. Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 1 Ocak 2017-9 Mayıs 2017 tarihleri arasında başvuran 18 yaşından küçük 115 hamile çocuk (adölasan gebelik) hakkında, ilgili yerlere bildirim yapılmamış. Bunlardan 38’i 15 yaşından küçük. 39’u ise Suriyeli göçmen çıkmıştı.

GEREKEN CEZA VERİLECEK: Oayla ilgili hem Sağlık bakanlığı hem de Aile Bakanlığı inceleme başlatırken, Sağlık Bakanı Demircan, Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek'e çok çarpıcı bir açıklama yaptı. Hukuki prosedüre göre gereken her şeyi yapmaya başladıklarını ve iddia doğru çıkarsa sorumlulara da gereken cezayı vereceklerini belirten Bakan Demircan, olayın başka bir boyutuna dikkat çekti:

BİLDİRİM ZORUNLULUĞUMUZ VAR: “Bu çok büyük bir sorun. Sağlık Bakanlığı’nın tek başına çözemeyeceği sosyal bir sorun. Sonuçta biz sağlık hizmeti veriyoruz. Önceliğimiz başvuran herkese sağlık hizmeti sunmak. Bu tür gebeliklerde de bildirim zorunluluğu var ve bildirme görevini yerine getirmeliyiz.”

BİR DENGE BULMASAK MERDİVEN ALTINA YÖNELİRLER: Demircan “Bu rakam çok yüksek değil mi? Acaba adölasan gebelikleri bildirmediği için bu hastaneye yönlendiren bir şebeke mi var” sorusuna da şu dikkat çeken cevabı verdi: “Her şeyi düşünmek zorundayız. Onun için iyi bir araştırma istedim. İddiaya konu olan tarihlerdeki bütün doğumlara bakmak gerekiyor...” Konuyla ilgili hastanelere bir genelge göndereceklerini açıklayan Demircan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konuda hastanelerin tavrı çok önemli. Eğer ‘sorun yaşayacağız’ diye hastanelere başvurmaktan vazgeçerlerse merdiven altına yönlenirler. Bizim bir denge bulmamız lazım.”