BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,97
ALTIN 2.432,21
HABER /  DÜNYA

Bakan’dan Alevileri sevindirecek açıklama

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ’Tunceli’de yapılacak barajın altında kalması planlanan ve Alevilerin ziyaret ettiği Gola Çetu Park...

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ’Tunceli’de yapılacak barajın altında kalması planlanan ve Alevilerin ziyaret ettiği Gola Çetu Parkı’na’ ilişkin, "Özellikle o kardeşlerimizin mukaddes saydıkları yerleri muhafaza etmek, korumak ve geliştirmek bizim boynumuzun borcu. Biz, o alanın yeşil alan olarak kalacağını ifade ettik" dedi
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hindistan Yeni ve Yenilenebilir Enerji Bakanı Faruk Abdullah’ı kabul etti. Eroğlu, Hindistan’da suyun çok önemli olduğunu belirterek, "Biz de Hindistan’la ormancılık ve su alanında olan ilişkimizi geliştirme arzusundayız. Özellikle baraj ve hidroelektrik santralleri konusunda yeni bir usul geliştirdik, çok faydalı. Yap-İşlet-Devret’e benzer bir metodla özel sektör ve DSİ hidroelektrik santralleri yapıyor" dedi.
Türkiye’nin ormancılık ve su alanında yaptığı faaliyetler hakkında bilgi veren Eroğlu, Türkiye’deki vatandaşların sağlıklı içme suyuna kavuştuğuna dikkati çekti. Eroğlu, sulamaya da çok büyük önem verdiklerini bildirerek, bu konuda mevcut bir projenin olduğunu söyledi. Hindistan’da çok fazla taşkın olduğunu anlatan Eroğlu, "Bu konuda dereleri ıslah ederek yukarı havza ile ilgili bir çalışma başlattık. Erozyon kontrolü için büyük bir seferberlik başlattık. Bu konuda büyük bir tecrübemiz var, birlikte erozyon kontrolü ve teraslama için çalışmalar yapabiliriz" ifadelerini kullandı.
Bir gazetecinin, ’Tunceli’de yapılacak barajın altında kalması planlanan ve Alevilerin ziyaret ettiği Gola Çetu Parkı’na’ ilişkin sorusuna Eroğlu, "Özellikle o kardeşlerimizin mukaddes saydıkları yerleri muhafaza etmek, korumak ve geliştirmek bizim boynumuzun borcu. Biz, o alanın yeşil alan olarak kalacağını ifade ettik. Bazı mukaddes alanlar var, onları da geliştireceğiz ve daha da güzel hale getireceğiz" cevabını verdi.
(İHA)