BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.436,44
HABER /  DÜNYA

Bakan’dan Afyon ziyareti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yaptırılan Akarçay Rekreasyon Alanı’nın Türkiye’ye örnek projelerden bir...

Abone ol

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yaptırılan Akarçay Rekreasyon Alanı’nın Türkiye’ye örnek projelerden birisi olduğunu ve projeye GAP bölgesindeki kentlerde de ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Hem kendi kentimde hem de genel olarak bütün bölgelerde yaptığımız saha araştırmalarında böyle ihtiyaçlar çıkıyor” dedi.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, tatil için gittiği Muğla’dan Ankara’ya dönerken Afyonkarahisar’a uğradı. Burada kendisini karşılayan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile birlikte Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yaptırılan Akarçay Rekreasyon Alanı’nı gezen Bakan Yıldız, incelemelerinin ardından bir açıklama yaptı. Akarçay’ı çok beğendiğini ve doğal kaynağı koruyan, güzelleştiren bir yatırım olduğunu söyleyen Yılmaz, Akarçay’ın kent için önemli bir çalışma olduğunun altını çizdi. Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:
“Bütün şehirlerimizin böyle yerlere ihtiyacı var. Halkın nefes alabileceği, spor yapabileceği, ailesiyle birlikte piknik yapabileceği son derece güzel bir alan olmuş. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Az önce vatandaşlarımızla da sohbet ettim. Herkes çok memnun, gerçekten böyle bir ortama kavuştukları için mutlular. Afyonkarahisar’ımıza çok farklı bir hava katmış. Büyük bir sosyal ihtiyacı karşılamış. Daha önce farklı bölgelerde Kalkınma Bakanlığı olarak yaptığımız çalışmalarda biz bu ihtiyacı tespit etmiştik. Halkımızın en büyük ihtiyaçlarından biri bu tür yerler. Özellikle büyük şehirlerde şehrin gürültüsü, trafiği, kargaşası içinde insanlar böyle gelip stres atabilecekleri, aileleriyle birlikte güzel vakit geçirebilecekleri, spor yapabilecekleri alanlara ihtiyaç duyuyorlar. Bu ihtiyaç burada fazlasıyla karşılanmış.”

“AKARÇAY, AFYONKARAHİSAR’IN HIZLA KALKINDIĞINI GÖSTEREN SOMUT İŞARETLERDEN BİRİSİ”
Gazetecilerin “Güneydoğu Anadolu Projesi (GAB) kentleri için böyle bir proje düşünülüyor mu?” sorusu üzerine Bakan Yılmaz, “Hem kendi kentimde, yani Bingöl’de, hem de genel olarak bütün bölgelerde yaptığımız saha araştırmalarında böyle ihtiyaçlar çıkıyor. Biz de bunları önceliklendiriyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda, dönemlerde değişik illerimizde de buna benzer yeni projeler görürüz” dedi.
Kalkınma Bakanlığı olarak Afyonkarahisar’a gereken bütün desteklerin verildiğinden de bahseden Bakan Yılmaz, “Bakanlık olarak Afyon’umuza elimizden gelen bütün desteğimizi veriyoruz. Zafer Havalimanımız yapıldı, bölgesel havalimanımız. Üniversitemize çok ciddi destekler sağladık. Yollarımız eskisinden çok çok daha iyi durumda. Biliyorsunuz Afyon bir kavşak noktası. Yine sağlanan teşviklerle, desteklerle çok güzel bir turizm endüstrisi gelişiyor Afyon’da. Bütün bunlar Afyon’umuzun hızla kalkındığını gösteren somut işaretler. Bizde elimizden geldiğince Afyon’umuzun daha hızlı kalkınmasına destek olmak için gayret ediyoruz. Kalkınma ajansımız var zaten biliyorsunuz. Onun aracılığıyla proje bazlı destekler sunuyoruz. Hem genel yatırımlar itibariyle hem de kalkınma ajansımız itibariyle destekler veriyoruz. Ayrıca Veysel Bey bakanımızın Afyon’da olması büyük bir şans. Kendisi en büyük yatırımcı bakanlıklardan birinin başında. Veysel Bey’in de Afyon’a ne kadar büyük hizmetler ettiğini Kalkınma Bakanı olarak ben biliyorum. Çünkü biliyorsunuz ödenekler, projeler Kalkınma Bakanlığı’ndan geçiyor. Afyon örnek bir ilimiz, çok hızlı kalkınan, gelişen bir kentimiz” şeklinde konuştu.
Bu arada Bakan Yılmaz, incelemeleri sırasında gezinti için Akarçay’a gelen bir gelin ve damadın hatıra fotoğrafı çektirme isteğini geri çevirmeyerek, çiçeği burnunda çiftle fotoğraf çektirdi. Vatandaşlarla da sohbet eden Bakan Yılmaz, daha sonra Ankara’ya gitmek üzere kentten ayrıldı.