BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,09
HABER /  DÜNYA

Bakan Yılmaz'dan 21 Aralık açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, gazetecilerin sorusu üzerine Şirince'nin kıyamet senaryoları ile kalkınamayacağını ancak bir renklilik yaşanacağını söyledi.

Abone ol

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çeşitli temaslarda bulunmak üzere sabah saatlerinde Nevşehir’e geldi. Nevşehir Valiliği önünde Vali Abdurrahman Savaş, AK Parti Miletvekilleri Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve daire müdürleri tarafından karşılanan Bakan Yılmaz, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ALLAH'TAN BAŞKA KİMSE BİLEMEZ

Maya Takvimi'ne göre 21 Aralık’ta kopacak kıyametten etkilenmeyeceği iddiasıyla İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünün dünya gündemine oturması hakkında neler düşündüğü sorulan Bakan Yılmaz, kıyametin ne zaman kopacağının sadece Allah tarafından bilinebileceğini kaydetti. Bu tür şeylere inanmadığını kaydeden Yılmaz, bu durumun Şirince’yi kalkındırıp kalkındırmayacağı şeklindeki soruya ise, “Diyanet İşleri Başkanımız bir açıklama yaptı. Kimse kıyametin ne zaman kopacağını bilemez. Allah’tan başka kimse bilemez. Bunlar medyanın abarttığı, vatandaşın gündemine getirdiği magazin türü hadiselerdir. Böyle olaylarla kalkınma olmaz, bir renklilik olur sadece” cevabını verdi.

ÜNİVERSİTELERE YATIRIMIMIZ 14 KAT ARTTI

Daha sonra bakanlığının çalışmaları ile ilgili bilgi veren Yılmaz, bakanlık olarak Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve 2002 yılından bu yana bu yönde ciddi mesafeler alındığını vurguladı. 2023 yılı hedefleri arasında özel sektörün Ar-Ge alanındaki payını yüzde 3’lere çıkarmak olduğunu kaydeden Yılmaz, “Büyümemiz devam ediyor. Oranı tartışıyoruz. Borçlarımız yüzde 36 düzeyinde. Yatırımlarımız devam ediyor. Yatırım programımızda araştırma ve geliştirmeye ayırdığımız kaynak 1,8 milyar TL'ye ulaştı. 18 kat artış sağlandı. Ar-Ge harcamalarımız 10 yıl önce binde 53 iken binde 86'ya yükseldi. Üniversitelere yatırımlarımızı artırıyoruz. Birçok ile üniversiteler açtık. Açıldığı zaman eleştiriyi yapan bu insanların bu üniversiteleri görmelerini isteriz. Üniversitelere yatırımlarımız 14 kat artırdık. Gelecek yıl 3,5 milyar TL yatırım yapacağız Özel sektörleri geçmişte yüzde 20 olan Ar-Ge payı şu anda yüzde 40'ları aşmış durumda. Ar-Ge'de amaç bilgiyi katma değere dönüştürmek. Bunun için kritik başarı faktörü özel sektörün daha fazla devreye girmesi, bu eylemin devam etmesi için özel sektöre desteğimiz sürecek. 2023 çerçevesinde bizim Ar-Ge konusundaki hedefimiz yüzde 3'e çıkmak. Bunun 2 puanı özel sektörde, 1 puanı da kamuda olacaktır. Ar-Ge harcamalarımızı milli gelirimizin yüzde 3'üne çıkarmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.