BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.434,42
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Yıldız'dan HDP için oy tahmini

Bakan Taner Yıldız, HDP'nin seçim barajını aşamayacağına inandığını söyledi.

Abone ol
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, HDP'nin seçim günü yaklaştıkça barajı aşamayacağına inandığını söyledi. Bölgede elektriklerin gitmesi için santrallerin bombalandığını söyleyen Yıldız, tamir için giden ekiplerin ise yollarının kesildiğini kaydetti.
 
Yıldız, Kırşehir'in Mucur ilçesinde partisinin seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, ilçeye doğalgazın gelmesi için çalışmaların tamamlanma aşamasında olduğunu bildirdi.
 
Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a kadar yatırımlarının devam edeceğini belirten Yıldız, "Türkiye güçlendikçe, vatandaşımıza, çiftçimize, memurumuza, emeklimize bunları dağıtacağız" diye konuştu.
 
İSTİKRAR VURGUSU

Dövizin Türk lirası karşısında değer kazanmasıyla enerji maliyetlerinin arttığını ancak bunu vatandaşa yansıtmadıklarına işaret eden Yıldız, Türkiye'nin kat etmesi gereken çok mesafe bulunduğunu, bu nedenle de istikrarın önemli olduğunu vurguladı.

SİVİL İTAATSİZLİK VURGUSU
 
Birlik ve beraberliğin çok önemli olduğuna dikkati çeken ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "sivil itaatsizlik" açıklamalarına değinen Yıldız, "Söyler misin bana, sivil itaatsizlik ne demek? Böyle diplomatik cümlelerin arkasına sığınmak yok. Devlete baş mı kaldıracaksınız? Karşınızda bizi bulursunuz" dedi.
 
Yıldız, vatanını, milletini seven, bunu lafta bırakmayıp icraata döken bir anlayıştan geldiklerini belirterek, şöyle devam etti:
 
"Biz, tek vatanla, tek bayrakla ve tek ülkeyle, bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü, şehitlerimizin bize emanet ettiği bu ülkede koruyacağız. Kimse heveslenmesin. Ne dışarıdan heveslensinler ne de içeriden, ne uzaktan ne de yakından. Sizlerin verdiği oylarla buralara geldik, yolumuza yine sizlerin verdiği oylarla devam ederiz. Verdiğiniz oyları itibarsızlaştırmak hatta hükümsüzleştirmek üzere bir çok çalışmalar yapılıyor. Biz buna vesayet diyoruz. O vesayetlerin her birisini, ister askerden gelsin ister sivilden gelsin ister paralelden gelsin isterse kirişten gelsin nereden gelirse gelsin bütün vesayetlere karşıyız ve onları inşallah kaldıracağız."
 
Bakan Yıldız, AK Parti olarak bu ülkede seçmenin yüzde 50'sinden oy aldıklarını hatırlatarak, ülkenin tamamına hizmet götürmenin gayreti içinde olduklarını söyledi.
 
"BÖYLE YAĞMA YOK"
 
Türkiye'nin istikrarı ile milli birlik ve beraberliğinin mutlaka korunması gerektiğine ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:
 
"HDP'nin seçim günü yaklaştıkça barajı aşamayacağına inanıyorum. Her şeyi açık konuşalım. Benim oraya, Kürt kardeşime elektrik gitsin diye diktiğim direkleri, geçen hafta bombaladılar. Oranın tamiri için giden müteahhitlerin de tekrar yolunu kestiler. Ben şimdi başka bir ekip gönderdim. Elektrik santrali yapıyoruz. Ondan sonra seçimde bir başka şeyin arkasına sığınarak, hem direği bombalayacaksın hem de elektrik kesildi diyeceksin. Böyle yağma yok."
 
Bakan Yıldız, açılışın ardından Kırşehir Cacabey Meydanı'ndaki AK Parti seçim bürosunu ve Kent Park'ı ziyaret ederek partililerle ve vatandaşlarla sohbet etti.