BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.302,86
HABER /  GÜNCEL

Bakan Yıldız: Elektrik kesintisi beklemiyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik kesintisi beklemediklerini açıkladı. <br/>Bakan Yıldız, oyunu Yenimahalle Sofuoğlu İ...

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik kesintisi beklemediklerini açıkladı.
Bakan Yıldız, oyunu Yenimahalle Sofuoğlu İlköğretim Okulu’nda kullandı. Bakan Yıldız, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, ilk defa Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanının halkın bizatihi verdiği oylarla seçileceğini belirterek "Bizim şu ana kadar yaptığımız çalışmalar 1. turda bunun nihayetleneceği, bu akşamdan itibaren İnşallah 12. Cumhurbaşkanının ilan edileceği, şu ana kadar yaptığımız çalışmalar bunu gösteriyor. Bu Türkiye’nin ileri demokrasi açısından atlayacağı önemli bir adımdır. Vatandaşların hakettiği şekilde yetkilendirildiğinin önemli göstergesidir"ifadesi kullandı.
Bakan Yıldız, gazetecilerin elektrik kesintisine karşı alınan önlemleri sorması üzerine ise Bakan Yıldız, şu ana kadar yaklaşık 8 bin kişiyle mesai yapıldığını vurgulayarak, "Her hangi bir sıkıntı öngörmüyoruz. Elektrik kesintisinden medet umarak her hangi bir sonucu manipüle etmeye çalışan olursa bunun kendileri açısından da yanlış olacağını söylemek lazım" diye konuştu.
Yıldız, oyların uygun bir şeklinde tasnif edileceğini vurgulayarak, "Elektrik kesintisi beklemiyoruz" şeklinde konuştu.
Bakan Yıldız, dinlenilmesi ile ilgili bir soru üzerine ise, güçlerini şeffaflıktan alan bir siyasetin içinden geldiklerini vurgulayarak "Bizim her şeyimiz ortada, sorsalardı uygun olanları söylerdim. Başbakanımız ile ve MİT Müsteşarı ile yaptığımız görüşmeleri hangi amaçla dinlediklerini bilmem lazım" diye karşılık verdi. Yıldız, yapılan dinlemelerin casusluk amacıyla yapıldığına inandığını da kaydetti.
(İHA)