BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Yazıcı'ya vatandaştan zor soru

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın yayına gelen bir vatandaş doğrudan sordu: Andımız'ı neden kaldırdınız?

Abone ol

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bir vatandaşın ‘Andımızı neden kaldırdınız?’ sorusuna ilginç bir yanıt verdi.

“Okuduğunuzun anlamını bilmiyordunuz. Kürt olur, Laz olur, Çerkez olur. ‘Varlığım Tük varlığına armağan olsun’ diyor. Niye olsun? Adam Çerkezse niye öyle desin ki. İnsanlığa armağan olsun demek gerekir. İçinde yanlış şeyler var. Ayıklamaya kalksan olmaz. En doğrusu kaldırmaktı” diye cevap verdi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Trakya turuna çıktı.

Ziyaretlerinin devamında gözlük satışı yapan bir işyerine giren Bakan Yazıcı'ya, işyeri sahibi Aşkın Avşar’ın ‘Andımızı neden kaldırdınız?’ şeklindeki sorusuna, “Okuduğunuzun anlamını bilmiyordunuz. Kürt olur, Laz olur, Çerkez olur. ‘Varlığım Tük varlığına armağan olsun’ diyor. Niye olsun? Adam Çerkezse niye öyle desin ki. İnsanlığa armağan olsun demek gerekir. İçinde yanlış şeyler var. Ayıklamaya kalksan olmaz. En doğrusu kaldırmaktı. Okuyan yine okusun. Biz yasaklamadık ki. Ne anlama geldiğini düşünmezsen bir şarkı gibi söyler gidersin” diye cevap verdi.

KÜÇÜK ÖMER’E BAYRAM HEDİYESİ

Bakan Yazıcı ziyaret ettiği bir işyerinde 2 yaşındaki çocukları Ömer Taha’ya mont almak isteyen Enver-Meryem Çetintürk çifti ile sohbet edip montun ücretini kendisi ödedi. Esnaf ziyaretini ardından Bakan Müezzinoğlu ve Bakan Yazıcı, Çorlu’ya hareket etti.