BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,72
ALTIN 2.417,18
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Bakan ve vekillerin ÖSS heyecanı

Onlar milletvekili ya da bakan bile olsalar öncelikle anne babalar. Bugün tüm diğer anne babalar gibi onlar da heyacanlıydı.

Abone ol

Türkiye genelinde yapılan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sona erdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin'in çocukları da Ankara'da sınava girdiler.

Bakan Yıldız ile ÖSS'ye giren büyük oğlu Ömer Yıldız, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'ne sivil plakalı araçla geldi. Oğluna sınava gireceği binaya kadar eşlik eden Yıldız, fakültenin bahçesindeki velilerle sohbet etti. Sınav çıkışında ise Bakan Yıldız, toplantısı olduğundan dolayı oğlunu karşılamaya gelmedi. Ömer Yıldız'ın sınavın bitimiyle korumayla birlikte fakülkenin arka kapısından çıktığı öğrenildi.

Çocuğunun sınav heyecanını Milletvekili Fatma Şahin de yaşadı. Şahin'in kızı Merve Şahin, Taner Yıldız'ın oğlu ile aynı okulda sınava girdi. Sınav çıkışı milletvekili Şahin, çocuğu Merve Şahin'i kapıda karşıladı. Çocuğuna sarılan Şahin'in oldukça heyecanlı olduğu görüldü.

Sınavdan çıkan Merve Şahin ise heyecanından konuşamadı ve sadece "sınavım iyi geçti." demekle yetindi. Anne Şahin de espri yaparak, "Hukuk garanti arkadaşlar." dedi. Daha sonra Şahin ailesi, sınav yerinden ayrıldılar.

Öte yandan, Ankara'da bir hayırsever vatandaş da velilere börek dağıttı. Batıkent'in değişik okullarında çocukları ÖSS'ye giren velilere börek dağıtan Hayri Çağnı, amacının öğrenci velilerinin stresini bir nebze olsun azaltmak olduğunu söyledi. Uygulamadan memnun kaldıklarını dile getiren veliler ise bu hizmetten çok memnun olduklarını ifade ettiler.