BIST 9.525
DOLAR 32,70
EURO 34,77
ALTIN 2.521,13
HABER /  GÜNCEL

Bakan topu Menderesler'e attı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aydın Menderes'in ölümüne ilişkin iddiaları yanıtladı

Abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aydın Menderes'e yanlış teşhis konulduğu ve yanlış tedavi uygulandığı yönündeki iddialarla ilgili, "Ailenin talebi olursa inceleme yaparız" dedi.

Erzurum'da düzenlenen "İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi ve Eylem Planı" kapanış konferansına katılan Bakan Akdağ, toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akdağ, bir gazetecinin, "Sayın Menderes'in eşinin 'yanlış teşhis konuldu, yanlış tedavi yapıldı' yönünde açıklaması oldu. Siz de tedavi hizmetleriyle yakından ilgilendiniz. Bu konuda soruşturma ya da inceleme yapılacak mı?" sorusu üzerine, ailenin talebi olursa inceleme yapacaklarını belirtti.

YOĞUN BAKIM HİZMETİ ALDI

Bakan Akdağ, şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz Sayın Aydın Menderes 34 gün Ankara Atatürk Araştırma Hastanesinde yattı. Oraya geldiği günden itibaren nakli sırasında eşi Ümran Hanım beni aramıştı. Arkadaşlarımız büyük bir itinayla tedavisini gerçekleştirdiler. Aile de yapılan hizmetten çok mutlu oldu. Rahmetli uzun süredir nörolojik açıdan bazı problemler yaşıyordu. Bunların tabii diğer hastalara göre tedavisi daha zordur. Kısa bir süre önce özel bir hastanede kalmıştı. Zannediyorum ifadeleri oradaki teşhisle alakalı. Ama o özel hastaneyle ilgili bir şey söylersem hastaneye haksızlık etmiş oluruz. Sonuçta çok iyi bir tedavi aldı, yoğun bakım hizmeti aldı."