BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,96
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Taner Yıldız'ın oğluyla ilgili askerlik iddiası

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın oğlu Ömer Yıldız 'bedelli askerlik' mi yaptı? Kamuoyu bu sorunun yanıtını merak ediyordu, Taner Yıldız açıkladı.

Abone ol

Arka arkaya şehit haberleri geldikçe siyasetçiler ve bakan oğullarının askerlikleri kamuoyunun gündemine gelmeye başladı. Bakan Taner Yıldız 'ın oğlu Ömer Yıldız hakkında da 'bedelli askerlik yaptı' iddiası ortaya atıldı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,  Diplomasi Muhabirleri Derneği (DMD) üyeleri ile yaptığı toplantıda bu iddiaya yanıt verdi.

taner-yildiz-ve-oğullari-ömer-yildiz-,-hayrullah-yildiz-ve-taner-yildiz-eşi.jpgBAKAN YILDIZ'IN OĞLU BEDELLİ Mİ?

Bakan Taner Yıldız , oğlunun kamuoyuna yansıyan 'bedelli' iddiasıyla ilgili ilk kez konuştu. 
Yıldız, “Bedelli iddiaları tamamen iftira. Okulları yeni bitti, askerlik yapmadılar. Zamanı gelince yapacaklar" dedi.

2 OĞLU VAR
Bakan Taner Yıldız 'ın iki oğlu bulunuyor. Büyük oğlu Ömer Yıldız geçtiğimiz nisan ayında evlendi. Diğer oğlu Hayrullah Yıldız ise 2012 yılında Muradiye Eğitim Kurumları bünyesindeki ilköğretim okulundan mezun oldu.
ömer-yildiz-bakan-taner-yildizin-oğlu.jpg

'Bedelli askerlik' iddiaları ile gündeme gelen Ömer Yıldız'ın Nisan sonunda gerçekleşen düğün töreni devletin zirvesini biraraya getirmişti. Çiftin nikahını Melih Gökçek kıymış, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu düğüne katılmıştı. 

"BENİM AMACIM ŞEHİT OLMAK"

Oğluyla ilgili iddialara yanıt veren Taner Yıldız, kendisiyle ilgili bir arzusunu da paylaştı. Yıldız, "İnsanın iç muhasebesi, Allah'la arasındaki bir konudur. Benim amacım Allah nasip ederse şehit olmaktır. Bunu açıkça söylüyorum. Dinim milletim vatanım için..." dedi.

AK PARTİ'TE 3 DÖNEM KURALIbakandan-ilginç-açiklama-amacim-şehit-olmak.jpg

Bakan Yıldız, AK Parti'deki 3 dönem kuralına ilişkin, "3 dönem kuralı ile ilgili daha önce söylediğim gibi Türkiye'nin ihtiyacı böyle bir konunun önünü açmaya yönelikse bu arkadaşlar hemen hazırdır. Ama bu 3 dönemi yaşayan arkadaşların problemi değil. 3 dönem kuralının kaldırılması gerek AK Partinin siyasi iradesine, gerek Türkiye'nin yönetimine ve insan kaynakları kurumsal hafızasına katkı sunabiliyorsa demek ki bunun faydası var bunun kararını da MYK ve Parti Meclisi verecektir." dedi.

DOĞALGAZA ZAM YAPILACAK MI?

Enerji Bakanı Taner Yıldız, döviz fiyatlarının artışından memnun olmadıklarını, artan maliyetlerin vatandaşa yansımayacağını belirtti. Yıldız, doğalgaza ise zam yapılmayacağını söyledi.

Enerji Bakanı Yıldız konuşmasının devamında,  “Dolar/tl'deki değişim nedeniyle yıl başından bu yana doğalgazdaki maliyet artışı 11 milyar TL oldu. Dövizdeki artıştan oluşan maliyetleri şu anda vatandaşa yansıtmayı düşünmüyoruz. Rusya’ya Türk Akımı hattı ile ilgili hükümetler arası anlaşma taslağı göndermiştik, cevabını bekliyoruz; projeyi geciktiren taraf olmayız. Rusya’dan son 5-6 ayda çekilen gazda yüzde 8'lik düşüş var, önümüzdeki aylarda telafi edilebilir" dedi.

TERÖRÜN ZARARI

Bakan Yıldız, bölgede meydana gelen olayları değerlendirirken, "Terör olaylarını enerji sektörüyle alakalı, Kürt kardeşlerimizin aldığı hizmeti ciddi olarak aksattı. Boru hattı PKK tarafından son 7 yılda 22 kez bombalandı. 500 milyon doların daha üzerinde bir bilanço oluştu" dedi.