BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  GÜNCEL

Bakan Soylu'dan kardeş ülke Azerbaycan'a 'Kederiniz kederimizdir'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir takım resmi ziyaretler kapsamında Azerbaycan'a gitti. Azerbaycan İçişleri Bakanı Ramil Usubov, "15 Temmuz’dan sonra FETÖ’nün gerçek yüzünü burada da gördük. Türkiye’de terör veya suç işleyenin Azerbaycan’da da yeri yoktur"dedi.

Abone ol

AZERBAYCAN Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu kabul etti. Bakan Soylu, resmi ziyaretler kapsamında gittiği Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Cumhurbaşkanı Aliyev ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi.


Azerbaycan'ın ulusal lideri Haydar Aliyev'in Türkiye-Azerbaycan arasındaki ilişki hakkında, "Tek millet, iki devlet" dediğini belirten Soylu, "Bu düsturda da gidiliyor. Allah'ım gelecek yıllarda çok daha iyilerini nasip etsin, duamız o. Çünkü biz, hem zatı-aliniz hem Sayın Cumhurbaşkanımızın hem devletlerimizin kurduğu bu ilişkinin, coğrafyamıza, dünyaya hem de milletimize çok büyük bir katkısı olduğunu düşünüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticari ilişkilere değinen Soylu, "Başta Yukarı Karabağ meselesi olmak üzere, kederiniz kederimizdir." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu daha sonra mevkidaşı Ramil Usubov ile bir araya geldi. 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’nün gerçek yüzünü gösterdiğini vurgulayan Ramil Usubov, "15 Temmuz’dan sonra FETÖ’nün gerçek yüzünü burada da gördük. Türkiye’de terör veya suç işleyenin Azerbaycan’da da yeri yoktur. Bu yıllar içinde birçok içişleri mensupları, polisler ve jandarma mensupları Türkiye’de eğitim aldı. Bu kişiler eğitim aldıktan sonra Azerbaycan’a dönerek çalışıyorlar" diye konuştu.

Soylu, ise konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı hain darbe girişiminde, kaya gibi yanımızda ve arkamızda durdunuz. Bugün de ortaya koymuş olduğunu faaliyetlerle, operasyonlarla bunu ayna gibi gösteriyorsunuz. DEAŞ’la mücadelemiz aynı şekilde sürüyor. Özellikle dinimizi başkalaştırmaya çalışanlarla mücadele etmek bizim temel sorumluluğumuzdur. FETÖ mücadelesi de böyledir. PKK’yla mücadelemiz de devam etmektedir. Sınırımızın içerisinde, sınırlarımızda ve sınırlarımızın dışında. PKK’yla mücadele de millilik bize büyük bir güç kazandırmıştır" ifadelerini kullandı.