BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Bakan Soylu'dan Avrupa'ya mülteci resti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken Avrupa'ya da sert bir mesaj yolladı.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son dönemde bazı Avrupa ülkeleri ve Türkiye arasında yaşanan gerilimli sürece atıfta bulunarak Avrupa'ya gözdağı verdi. Soylu "Her ay 15 bin mülteci gönderelim de akılları şaşsın" diyerek gerekirse Türkiye'nin de yaptırım uygulayabileceği sinyalini verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, KARDER'in (Karadenizliler Derneği) Ankara'da düzenlediği Salon Toplantısı’na katıldı. Burada, bazı Avrupa ülkeleri ile yaşanan siyasi krizi değerlendiren Soylu, 15 Temmuz'da kendi distribütörlerine yaptıramadıkları şeyleri bu kez "esas oğlanlara" yaptırmaya çalıştıklarını ifade etti. İşte Soylu'nun gündeme damga vuran o sözleri:

"Hollanda, Almanya, biz bunu anlamıyor muyuz? Seçimi biz orada mı yapıyoruz, onların anayasası mı değişecek. Bu bizim iç meselemiz size ne? Çok arzu ediyorsanız, bir Geri Gönderme Anlaşmamız var, isterseniz size göndermediğimiz her ay 15 bin mültecinin önünü açalım da aklınız bir şaşırsın.

''MECLİSİN İTİBARINI KORUYAMADINIZ''

Son 40, 50 yıldır 1961 ve 1982 anayasalarıyla pranga altına aldıkları Türkiye'yi, bunu anlayan ve düzeltmek isteye herkesi itibarsızlaştırmak, kendi güçlerini ortaya koymak için ortaya koymadıkları oyun kalmadı. Parlamento güçlüymüş, hangi parlamento güçlü? Bir gece Doğru Yol Partisi'nden 25 kişinin transfer edildiği parlamento mu güçlü, Adalet Partisi'nden Cumhuriyet Halk Partisi'ne 12 milletvekilinin transfer edildiği parlamento mu güçlü, birden önüne 367 safsatası çıkarılan ve bunun üzerine cumhurbaşkanını seçemeyen parlamento mu güçlü? Eski Meclis başkanları deklarasyon yayımlamışlar, utanmazlıktır bunun adı. Yürüttüğünüz Meclisin itibarını koruyamadınız, darbecilere teslim ettiniz, bugün Meclis zayıflıyor diye bir iddiayı ortaya koyuyorsunuz, yazıklar olsun."