BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.426,50
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Soylu'dan 2010 KPSS açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 2010 KPSS'nin iptali sonrası çalışma yürütüldüğünü ve şaibeyi ortadan kaldıracak bir idari soruşturma yürütüleceğini söyledi.

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 2010 KPSS'nin "Genel Yetenek ve Genel Kültür" kısmının iptaliyle ilgili, "Önümüzdeki günlerde bu problemi ortadan kaldıracak ama bu sınava şaibe karıştıranların da yargılamalar sonucunda ortaya çıkanlarının yapılacak idari soruşturmalarla memuriyetten uzaklaştırılacağı bir çözüm üzerinde çalışıyoruz." dedi.

Bakan Soylu, A Haber televizyonunda katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

"Kamuda açığa alınan personel sayısının" sorulması üzerine Bakan Soylu, "76 bin açığa alma, 5 bin civarında kamudan çıkartma var. 76 bin rakamı genel hizmetleri aksatmayacak nitelikte. Bunun da 30 bini öğretmen." karşılığını verdi.

2010 KPSS'NİN İPTALİ 

Soylu, "2010 KPSS'nin 'Genel Yetenek ve Genel Kültür' kısmının iptal edildiğinin" anımsatılması üzerine, "Kararın hemen ardından Sayın Başbakanımız, Çalışma ve Maliye bakanlıkları ile ÖSYM'nin bu konuyu çalışması talimatını verdi. Biz de çalıştık. Önümüzdeki günlerde bu problemi ortadan kaldıracak ama bu sınava şaibe karıştıranların yargılamalar sonucunda ortaya çıkanlarının da yapılacak idari soruşturmalarla memuriyetten uzaklaştırılacağı bir çözüm üzerinde çalışıyoruz." bilgisini verdi.

"MECLİS DEMOKRASİ SINAVINI VERDİ"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, darbe girişimi karşısında demokrasi öncelik sınavını 100 üzerinde 100 tam puanla geçtiğini dile getiren Soylu, "Rahmetli Menderes, '1950, Türk demokrasisinin ispat-ı rüştüdür' derdi. Türk demokrasisinin başına felaketler geldiği için bu ispat-ı rüştü her zaman yapmak zorunda kalmıştır. Şimdi bu ispat-ı rüştü Türk demokrasisi, Türk siyaseti ve bugünkü Meclis büyük bir anlayışla yerine getirmiştir." dedi.

ŞEHİT MAAŞLARINI AÇIKLADI

Darbe girişimi sırasında şehit olan kamu görevlilerinin hem maaşları hem de tazminatlarının tamamının ödendiğini bildiren Soylu, sivil şehitlerle ilgili çalışmaların da yakın zaman içerisinde neticelendirileceğini söyledi.

En düşük şehit maaşının 3 bin 200 lira, en yükseğinin 5 bin 226 lira olacağını vurgulayan Soylu, en düşük malul maaşının 2 bin 300 lira, en yükseğinin ise 3 bin 200 lira olacağını bildirdi.

TAŞERON İŞÇİLERİN KADROYA ALINMASI

Bakan Soylu, "taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili düzenlemenin ne aşamada olduğunun" sorulması üzerine ise, "Biz bu konuda geçmiş çalışmalarımızı önemli bir noktaya getirmiştik. Bir, iki konu kalmıştı. Bunu tekrar hükümetimizle ele alacağız. Bunu ele almaya tam zamanın geldiği bir dönemde, 15 Temmuz ile karşılaştık. Acil meselelerin gündemimizden kalkmasının ardından o konuyla ilgili de bir çalışma ortaya koyacağız." diye konuştu.