BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Soylu öyle bir yemin etti ki...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Gaziosmanpaşa'da teröristlerle mücadele edildiği gibi uyuşturucu satıcılarıyla da mücadele edileceğini ifade ederek, teröristler gibi onların da başının ezileceğini söyledi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin önemli bir kararın arefesinde olduğunu söyleyerek "Ya geleceğe, ufka, kendi yapacağımız otomobile bakacağız ya da zilletlerle aynı senaryolarla karşı karşıya kalacağız" dedi. Askerin dağlarda olduğunu ve teröristlerin de fare gibi kaçtığını anlatan Soylu, PKK'nın en önemli gelir kaynağı olan uyuşturucuyla da mücadele sözü verdi.

Bakan Soylu, İstanbul'daki programları kapsamında Gaziosmanpaşa Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Soylu açıklamasında şunları söyledi:

"Milleti musluklardan akan kanla tehdit ettiler. Bir kısmını de kandırdılar. Yüzde 10’un üzerinde oy alınca da maskeleri düştü. O Türkiye’yi tükürükle boğacağını iddia edenler şimdi kodeste, kodeste. Bundan sonra bizim borumuz ötecek dediler. Güneydoğu’da özerklik ilan edeceklerini söylemişlerdi. O gün afralarından tafralarından geçilmiyordu. O günkü afranız tafranız hani nerede? Yüreğiniz yetsin de özerklik ilan edin de görelim bakalım. Evlatlarımız bugün 30 yerde kış mış dinlemeden operasyon yapıyorlar. Bine yakın sığınaklarını tarumar ettiler. Askerimiz şimdi dağlarda. Onlar kovalıyor, teröristler fare gibi kaçıyor.

"PKK'NIN ADINI KİMSE ANMAYACAK"

Cumhurbaşkanımızın talimatı açıktır, başbakanımızın direktifi açıktır, bakan arkadaşlarımızın gayreti tamdır. Gaziosmanpaşa'dan haykırıyoruz: Bu ülkede bir daha PKK'nın adını kimse anmayacak. Annelerimizin, babalarımızın derdi olan uyuşturucu meselesi var ya, burada yeminimizdir; eğer o uyuşturucu satıcılarının kafasını terörü ezdiğimiz gibi ezmezsek namerdiz. 

"TÜRKİYE DİZ ÇÖKSÜN İSTİYORLAR"

Batının yaptığı açıktır, Avrupa'nın yaptığı nettir. Ayakları üzerinde duran, bu coğrafyada bu balansı sağlayabilecek bir Türkiye görmek istemiyorlar. Türkiye diz çöksün, istediğimiz gibi yönetilen ülke olsun istiyorlar. Ayakları üzerinde duran, zengin olan Türkiye'nin, etrafındaki coğrafyaya esenlik veren Türkiye'nin, mazlumlara adres olan bir Türkiye'nin dünyaya söyleyecek sözü vardır. Biz onun için zengin ve özgür bir Türkiye için çalışıyoruz. Yoksa bugün, Hollanda'ya, Almanya'ya boyun eğen bir Türkiye olurdu. Bugün hiçbirisine boyun eğmeyen bir Türkiye'yiz."